Dovolená s dětmi – s úsměvem :)

Nejčtenější články plné tipů, jak si užít dovolenou s dětmi. Před prázdninami povinná literatura. Níže máte pěkně pohromadě to, co hledáte a čtete nejčastěji. Další tipy, seznamy, co si zabalit na různé druhy cest atd., najdete naší knížce Akční rodiče od A do Z.

Dlouhodobě se vám líbí naše cestopisy (Chorvatsko, Itálie, Slovinsko, Polsko, Taurská cyklostezka, Neziderské jezero, Lužická jezera, Bavorské Alpy…), hodně se vracíte k našemu itineráři na přechod Krkonoš či přechod Šumavy s kočárkem. Oblíbeným článkem je i Labská stezka s dětmi. Celkově  stále více navštěvujete naší databázi výletů nejen pro kočárky s popsanými tipy na zajímavé výlety s dětmi již z 10 zemí Evropy.

Ale blog je plný i inspirativních článků, které vám usnadní samotné cestování, balení a další aktivity, které vás s dětmi čekají. Mezi nejoblíbenější patří následující:

Cestování s dětmi – jak se zabalit

Článek plný tipů, jak se i s dětmi úsporně zabalit. Text je psaný v duchu toho, jak jsme se dokázali na tři měsíce sbalit do dvou krosen bez zázemí auta nebo karavanu. Ale věřím, že dokáže být inspirací i pro rodinný roadtrip 🙂

Ideální zavazadlo

Kritéria pro výběr ideálního zavazadla. Nad čím se zamyslet, co brát v úvahu. Jak se zabalit do krosny i s dítětem na měsíční dovolenou. Tip na batoh, který je skvělý na jednodenní výlety, ale podržel mě i na týdenní hřebenovce s kočárkem přes Krkonoše. O kočárcích nejen na cestování pak zjistíte více v tomto výběru nejlepších modelů.

Doklady spojené s cestováním s dětmi

Cestování s dětmi dnes nic (až na koronavirová opatření) nebrání. Jen naše předsudky a často zbytečné strachy. Z hlediska formalit to chce ale trošku přípravy a důslednost. Plánujete-li tedy dovču v zahraničí, nezapomeňte včas pořešit potřebné doklady a formality pro vás i pro děti.

S miminkem a dětmi do letadla

Nákup správné letenky, výběr správných sedadel, pravidla pro cestování s dětmi, zábava pro děti, létání v těhotenství. To vše a mnohem víc v sérii článků o létání.

Cestování bez kočárku

Hlavní výhody a nevýhody cestování pouze se šátkem či nosítkem. Na co se připravit, na co dát pozor.

Kolo s dětmi

Vozík nebo sedačka, helmičky, ideální trasa, správné kolo, vychytávky a tipy, co a jak zabalit, když chcete s dětmi vyrazit na kolo.

Spaní na cestách

Jak si poradit se spaním na dovolené? Dětské postýlky, spacáčky a další rady, co pomáhá navodit pocit bezpečí, klidu a tím kvalitní spánek pro děti a potažmo i vás rodiče 🙂

Zdravé a chutné jídlo a káva na cestách

Série triků, na které spoléháme v oblasti energie sbalené na cesty. Jaké si dopřáváme svačinky, jak řešíme obědy a večeře, jaké máme fígle na dobrou kávu. Dobré jídlo je totiž na cestách daleko důležitější než v pohodlí domova. Najdete zde tipy na zavařování jídel ale i desertů, na jídlo do batohu na zádech, na nejlepší kávu u stanu, na ekologický gril či jiné vychytávky do přespolní kuchyně.

Na vodu s dětmi,  na vodu s miminkem

Inspirace na vodácké zážitky s dětmi. Tipy na výbavu, správné řeky, doporučení na vzdálenosti a lodě.

Ochrana před klíšťaty a komáry

Článek plný osvědčených tipů, jak vyzrát na všechny ty malé potvůrky, které dokáží pěkně potrápit, a třeba i zkazit dovolenou. Najdete v něm vychytávky, jak se štípnutí či přisátí v Čechách i zahraničí bránit, i jak je následně nejlépe řešit.

Paddleboard s dětmi

Kde sehnat prkno, jaké si pořídit vybavení? Na co si dát pozor, když chcete vyrazit na paddleboard s dětmi? Jak je nadchnout a neutopit?

Stanování s dětmi

S rostoucí rodinou roste potřeba většího stanu. A tento článek vám ukáže, že když si dobře vyberete, může se váš stan stát vaším druhým domovem, multifunkčním domečkem a dokonalým místem pro všechny druhy lumpáren.

Jak vybrat ideální krosničku

Nosítku či šátku už u vás odzvonilo, ale nožky vašeho malého cestovatele ještě neujdou tolik, co byste potřebovali a nechcete se spoléhat jenom na kočárek? Řešením může být krosnička nebo pás Kawallo.

Přebalování na cestách

Tipy, jak zmáknout přebalování v terénu, co mít s sebou a jak si nenechat zkazit dovolenou ani jakýkoliv jiný den postrachem jménem opruzeniny.

Facebookmail

Napsat komentář