Bavorské Alpy – dovolená pro každého

Úžasný prodloužený víkend v oblasti Karwendel – s malou turistkou i mimčem v bříšku.

Oblast Karwendel najdete v Bavorsku kousek od Garmish Partenkirchenu a je to další z krásných míst na dovolenou (nejen) s dětmi. Z Prahy pojedete sice asi pět hodin, ale na prodloužený víkend se to již vyplatí.

Oblast nabízí celou řadu úžasných výletů do okolních hor, k jezerům, vodopádům či soutěskám. Na své si přijdou rodinky s kočárkem, nosítkem, kolem či dětmi na odrážedlech. Zajímavou alternativou může být i vodařina na místních alpských říčkách nebo jezerech. Nádherná jsou i místní malebná městečka, kde se ze všech možných koutů ozývá jódlování, voní místí kuchyně inspirovaná rakouskými dobrotami a po ulicích se prochází místní obyvatelé v typických kožených kraťáskách, kloboucích a šatech. Za ochutnání stojí i místní pivko Mittenwalder, jež se vyrábí v nejvýše umístěném pivovaru v Německu – ve městečku Mittenwald.

Děti vítány
Pro děti tu najdete řadu zajímavých atrakcí. Pod vrcholem Kranzberg se nachází stezka bosých nohou, v téměř každé restauraci měli přebalovací pult a někde i hřišťátka. V místních lesích a kopcích je řada interaktivních stezek, které vás zavedou do říše zvířat a skřítků a zaujmou zajímavými úkoly.

Ubytování
V oblasti se nachází celá řada penzionů, apartmánů a kempů. Záleží jen na vašem rozpočtu a preferencích. My jsem den před odjezdem našli ubytko přes Booking.com v apartmánku se zahradou s názvem Hubertushof v městečku Mittenwald.

Rozpočet
Dovolená v zahraničí vždy vyjde dráž než tady v Čechách. Je třeba počítat s dopravou, mírně dražším ubytováním i službami. Ale pokud není člověk rozhazovačný, udělá si na výlet sváču a najde ubytko s možností vlastního vaření, nemusí to stát majland.

Výlety v okolí, které stojí za to:

Více tipů a triků naleznete v naší knížce Akční rodiče od A do Z. K dispozici je v tištěné i elektronické verzi. Inspirovat se ale můžete i na některém z našich inspirativních setkáních.

 

Facebookmail

1 komentář u „Bavorské Alpy – dovolená pro každého“

Napsat komentář