Tip na rodinný stan

Dlouho jsme odolávali, ale teď už si nedokážeme nic menšího než Ferrino Proxes Advanced představit. Není to totiž jenom „přístřešek“, ale multifunkční domeček a dokonalé místo pro všechny druhy lumpáren v jednom. Spali jsme v něm teprve tři noci, ale holkám už posloužil jako skvělý taneční parket, hřiště na fotbálek, nebo prostor na schovku či honěnou.

Je pravdou, že i s malým stanem se dá užít spousta legrace. My s tím naším fešákem pro tři osoby zvládli kempovat, když jsem byla těhotná, i když jsme byli tři. Dokonce nám dobře posloužil i na našem 14denním roadtripu po Itálii, který jsme absolvovali už ve čtyřech s malinkou Bárou a velkou část pobytu nám pršelo. Zvládnout se to dalo. S venkovní stříškou z plachty a zázemím v autě jsme si poradili, a dokonce došlo i na polštářové bitvy a jiné radovánky.

This slideshow requires JavaScript.

Kritéria pro výběr rodinného stanu

Ale loni na podzim jsme si už řekli, že si zasloužíme trošku větší pohodlíčko a víc prostoru. A šlápli jsme do toho rovnou po hlavě a vybrali stan, který je velký skoro tak jako holek dětský pokojíček ? Vnitřní rozloha je 4,7 metry x 3,2 metry. První půlku tvoří předsíňka, kam se vejde kuchyň, šatna i parkoviště pro kočárek či kola. Druhou část tvoří dvě ložničky, do kterých se pohodlně vejde až pět dospělých. Uprostřed je odepínací síťka, díky které rázem vytvoříte ze dvou ložnic jednu. V ložničkách máte dostatek místa na nohy (2 metry). Při posledním stanování jsme dali doprostřed nafukovací dvoumatraci a na kraje naše karimatky. Uprostřed nechali volně viset přepažovací látku, aby se holky v noci tolik nerušily. Do ložniček se vám bez problémů vejde i cestovní postýlka. Výhodou je i výška stanu, a to dva metry. Průměrný dospělák se tu tedy může i postavit.

Konstrukce a technické parametry stanu

Stan funguje na klasickém tunelovém systému. Manžel ho zvládne postavit úplně sám během cca 20 minut. Velkou výhodou jsou dva velké vchody. Jeden do předsíňky, druhý do ložniček. K tomu jsou do kříže dvě velká větrací okna v předsíni. To zaručuje skvělou cirkulaci vzduchu. Vodní sloupec je 3000 mm, na lepených švech 2000.

Logistika s rodinným stanem

Model od Ferrina váží 13 kg a měří 64x28x28 cm. Je to tedy docela balík. Nicméně, u rodinných stanů je už kilo sem, kilo tam, jedno. Na zádech ho už nosit nebudeme, ambice, že ho budeme vozit na nosiči na kole, také nemáme. A to, že se bez problémů vejde do rakve, do kufru auta, za přední sedačky nebo doma za skříň, nám úplně stačí.

Takže pokud také hledáte stan na úžasné rodinné dovolené, můžeme stan Ferrino Proxes Advanced od italského matadora Ferrino jenom doporučit. Mimochodem, mají i skvělé batohy, trekkingové hole i oblečení pro děti i dospělé 😉

This slideshow requires JavaScript.

Facebookmail

1 komentář u „Tip na rodinný stan“

Napsat komentář