Findlingspark Nochten / Park bludných kamenů – ráj pro děti!

Nenápadný park v německém Sasku. Kousek od hranic. Na první pohled jen šutříky a kytičky. Ale je to ráj nejen pro oči, ale i jedna velká zábava pro děti.

Findlingspark se nachází ve vesničce Nochten. Je to skvělé místo k zastavení, když míříte směr Berlín, nebo trávíte dovolenou u Lužických jezer (více o této destinaci v článku Lužická jezera s dětmi). Nochten se nachází kousek od elektrárny Boxberg, kousek od jezer Bärwaldersee (trasa výletu tady).

Základ parku tvoří tzv. bludné kameny ze Skandinávie, kolem kterých vzniklo sedm různých světů. Je to nádherná botanická zahrada, pastva pro oči i pro ty, kterým kytičky a záhonky až tolik neříkají. Je to tady opravdu moc pěkné, úhledně upravené. Radost se tu procházet. Většinu projedete s kočárkem nebo si můžete na dětičky půjčit místní dřevěný vozík (poplatek 1 euro).

Findlingspark Nochten s dětmi

Moc nás potěšilo, že jsou popisky a různorodé úkoly pro děti psané i v češtině. Procházka po parku je z části interaktivní. Děti hledají zvířátka, zkoumají kameny, plní úkoly. Moc hezké je bludiště symbolizující evoluci člověka, úžasná jsou místní hřiště.

Děti si tu vyhrají s vodou. Hřiště je koncipované do pravěkého stylu. Na rozdíl od ostatních ploch v parku, na dětském hřišti nechybí alespoň částečné zastínění. V rámci pískoviště děti mohou hledat malé skleněné kamínky, které si mohou odnést na památku.

Součástí parku je i vnitřní interaktnivní výstava (paráda)!!!, kavárna a restaurace. Pozor na to, že jídlo (párky, obložený talíř) se podává pouze do 14:30. Pak už pouze káva, zmrzka a dortíky.

Má představa byla, že v parku vzhledem k deštivému počasí strávíme cca 2 hodiny. Byly jsme tu 5,5 hodiny a děti jsme musely přesvědčovat k odchodu. Byly jsme zmáčené jako slepice, ale vůbec se nám odsud nechtělo. A to bylo opravdu ošklivo. Být krásně, užíváme si tu mnohem déle. Křesílka u jezírka, vodopád, lehátka .. to vše lákalo k posezení, pikniku .. ale bohužel nám tu lilo jako z konve. Příště!!!

Findlingspark Nochten – krátké video.

Načerpejte inspiraci, nasajte atmosféru z Parku bludných kamenů … mrkněte na minutové video 🙂

Kronika zážitků

A pokud nesnášíte předvánoční hektickou a předraženou tvorbu fotoknih, ale zároveň vás trápí, že zapomínáte všechny ty krásné zážitky, mrkněte na naši Kroniku zážitků – nejjednodušší způsob ukládání vzpomínek. Snadno, rychle, průběžně z mobilu nebo počítače. A za hubičku! Kuk sem!

Facebookmail

Napsat komentář