Caorle s dětmi

Pohodová dovolená s dětmi. Moře, kola, zmrzlinka i trošku historie a romantiky.

Sever Itálie je super místem na dovolenou s malými dětmi. Moře je tu mělké, takřka bez jakýchkoliv vln. Najdete tu dostatek ubytovacích zařízení, kempů, cyklostezky a z ČR to není až tak daleko. Z Prahy jsme jeli 8 hodin.

Caorle

Krásné historické město se spoustou romantických uliček, s pěknou promenádou s tzv. živými sochami (sochaři postupem času vytesávají sochy do místních balvanů). V městečku se příjemně najíte, najdete tu příjemný stín v malých uličkách, ale i hodně uslyšíte češtinu. Město je plné turistů, pláže připomínají mraveniště. Na druhou stranu, mělká voda je vhodná i pro dovolenou s nejmenšími dětmi.

Portogruaro – malé Benátky se šikmou věží

Atmosféra Benátek, věž šikmá podobně jak v Pise, malebné uličky, romantická zákoutí, mostky, bezplatné parkoviště, zmrzka bez fronty, parádní hřiště … Městečno Portogruaro určo stojí za návštěvu. Pokud vás ale lákají skutečné Benátky, z Caorle to máte kousíček. Naše tipy najdtete v člálnku Benátky s dětmi.

Cyklovýlety

Oblast okolo Caorle láká i k řadě cyklovýletů. Cyklostezek je tu celá řada. Ale pozor na to, většina z nich vede po silnici a pro děti nejsou úplně nejvhodnější. Nám se moc líbila trasa podél rybářských chýší Casoni – více zde. Pěkná cyklotrasa vede z městečka Brian – více zde. Více o trase podél vody zde.

Koupání

Jaderské moře je v této oblasti teplounké, mělké, bez vln. Jsou části, kde je voda kalná a s řasami (například u kempu Falconera nebylo moře moc lákavé). Kolem Caorle je na plážích mraky lidí. Když ale popojedete kousek za centrum města, pláže jsou čistější a často i téměř bez lidí. My si oblíbili například pláž kousek od městečka Lido Altanea u baru Baiablu.

Parco ZOO Punta Verde

Zoologická zahrada se nachází v blízkosti Lignana a nabízí jedinečnou možnost setkat se s řadou zvířátek. Během vaší návštěvy budete mít možnost vidět lvy, tygry, žirafy, opičky, pelikány.. Zvířátka tu mamí pěkné výběhy, je tu hodně zeleně, hezké hřiště. I přesto, že jsem tu byli v červenci o víkendu, byli jsme tu téměř sami.

Itálie s dětmi – itineráře pro Lago di Garda, Lago di Como, Lago di Idro, Sicílie…

Itálie je naší oblíbenou destinací. Mrkněte i na naše další články a itineráře – rozcestník najdete v článku Itálie s dětmi.

A mrkněte i na naši Kroniku zážitků – zcela nový způbob ukládání zážitků. Není to totiž žádná těžká předvyplněná kniha, ale soubor šablon, díky kterým můžete vzpomínky a fotky ukládat snadno v mobilu už na cestách. Mrkněte.

Facebookmail

Napsat komentář