Tipy na dárky pro malé turisty a akční mimina

Hledáte dárek pro děti nebo vnoučata? Sháníte něco, co dětem udělá radost a zároveň je motivuje k akčnímu dětství, výletům a pobytu v přírodě? Přinášíme tipy na dárky pro děti, které nemají rády nudu a nechtějí sedět za pecí.

Kronika zážitků

Dejte dětem dárek, díky kterému vaše děti nezapomenou na nádherné dětství s vámi. Darujte jim Kroniku zážitků, do které si budete společně ukládat zážitky, úspěchy, ale i třeba zajímavé hlášky nebo obrázky. Nejde o žádnou knihu, kterou je třeba vyplňovat a trápit se nad prázdnými stránkami. Naše Kronika zážitků funguje na základě on-line šablon, které se vyplňují z mobilu nebo počítače – je to snadné, rychlé, tvorbu zvládnou i mladší děti, které umí číst. Formou QR kódu můžete do vzpomínkových listů přidat i odkaz na video. Výsledek vám vždy obratem přijde do pdf, vy si list vytisknete, děti ho mohou vymalovat a poté si vše založíte do šanonu, který si od nás také můžete objednat. Začít můžete v jakémkoli věku. Kronika je i super dárek pro rodiče nebo prarodiče. Darovat můžete přístup dohromady společně se šanonem nebo jen voucher na přístup k on-line šablonám.

This slideshow requires JavaScript.

Čelovka

Děti mají rády dobrodružství a čelovka k němu určitě patří. Lehoučké a zároveň velmi kvalitní čelovky s dlouhou výdrží a možností dobíjení přes kablík nabízí Ledlenser. Čelovky jsou ideální pro dětskou malou hlavičku a nabízí několik možností světla – bílé, červené a modré. Dá se nastavit síla svitu, čelovka umí i blikat. Jsou prostě skvělé! Vybrat si můžete ze dvou motivů – dinosauři nebo duha. Případně si s dětmi můžete nadělit dohromady univerzální dospělácké. My používáme (už léta) moc rádi také Ledlenser – dají se kdykoli dobíjet, parádně svítí a hlavně vydrží i při kontaktu s dětmi 🙂 Případně, kdybyste chtěli, Ježíšek může dětem přinést celý krásný svítící set.

Batůžek

Každý malý turista potřebuje batůžek. A když vyberete ten správný, bude ho chtít i rád nosit. My jsme vyzkoušeli tři značky na trhu a nejvíce se nám osvědčil Boll – batůžky jsou z pohledu váhy vs. prostoru v batohu za nás opravdu nejpraktičtější. Mají dost kapsiček (vnitřní i venkovní), dobře se zavírají, jsou lehoučké. Z pohledu ergonomie mi přijde super, že mají prsní i bederní zapínání a parádně tak drží na zádíčkách. A v neposlední řadě se i dobře udržují, mají reflexní prvky a jsou pěkné pro oko, což je pro děti také důležité (stejně tak jako plyšová myška, která je vždy součástí). Vyberte si, jaký se líbí vám.

Tim Tom Haf – cestujte s dětmi z pohodlí domova
Tim Tom Haf, to je skvělá příležitost cestovat s dětmi po celý rok. Bez ohledu na dovolenou, volný čas, počasí, dětské nemoci nebo rozpočet. Dobrodružství s Tim Tomem Hafem vás prostřednictvím pravidelných balíčků (vždy zaměřených na 1 zemi) zavede do různých koutů světa, děti naučí spoustu věcí z geografie, ale také je motivuje k zajímavému tvoření, hrám a úkolům. Moc pěkný nápad! Naše holky Tim Toma Hafa milují a vždy s nadšením čekají na každý nový balíček. A to i přesto, že si jako dcerky Akčních rodičů užijí dobrodružství a cestování během roku až až 🙂 Však víte 😆 Vice na www.timtomhaf.cz. Do 18.12. můžete na celé předplatné (6 zemí) získat s kódem AKCNIRODICE25 slevu 25 %.

Pohybovka

Né vždy se poštěstí vyrazit ven. A zabavit malé akčňáky, když jsou doma třeba nemocní, není často úplně jednoduché. Však to znáte. Řešením může být příjemná rodinná hra Pohybovka, díky které se všichni alespoň trošku protáhnete a u toho si přečtete milý pohádkový příběh. Holky mají Pohybovku moc rády a největší legrace je, když ji hrají s babičkami a dědou (mrkněte na krátké video: ) To si teprve užijeme spoustu legrace. Každopádně moc pěkný tip na dárek. Více informací na www.pohybovka.cz.

This slideshow requires JavaScript.

Příběhy medvídka Wrr

Krásná kombinace knížek, her a aktivit pro dlouhou chvíli. Příběhy medvídka Wrr vtahnou děti do dobrodružných příběhů, které nekončí přečtením knížky. Moc pěkný a propravovaný nápad, který zabaví vaše děti doma i na cestách. Více info zde.

Campingová židlička

Dětský nábytek má vždy úspěch. A existují i varianty pro outdoorové akčňáky 😉 Super je třeba skládací židlička. Nezabere tolik místa, v létě se s ní děti vyřádí a v zimě ji mohou mít třeba v pokojíčku. U nás našla uplatnění v kempu ale i u bazénu u babičky na zahradě. Značku vám nepovím, protože na židličkách není vidět…

This slideshow requires JavaScript.

Krabička s lupou na pozorování broučků

Praktický dárek, se kterým si užijete spousta legrace, poznáte svět broučků, hmyzu, žížal atd. a bude vaše děti ještě více motivovat k procházkám do přírody. Ale slibte nám, že všechna zvířátka pustíte po chvilce zpět do přírody 😉 Značku opět nevím, ale mrkněte na internet, nabídka je široká. Vybírejte skladnější modely, které nezaberou tolik místa v batohu.

This slideshow requires JavaScript.

Lupa a dalekohled

Parádní zábava pro všechny malé akčňáky. Holky rády zkoumají každého broučka, smítko, takže lupa pro ně byla dokonalým dárečkem. A dalekohled? Podobný úspěch! Jen pozor, aby děti nekoukaly do sluníčka.

This slideshow requires JavaScript.

Hračky vhodné i na cesty

Naše holčičky milují malinkaté postavičky a zvířátka všeho druhu. Jsou skladná, dají se napasovat na různé příběhy, hry, mohou do vody, do hlíny, do bláta, do sněhu. Vejdou se do každé kapsičky i do batůžku. Na těchto malých pokladech, například od oblíbené značky Playmobil, můžete postavit krásný vánoční dárek, ale také čekání na Ježíčka. Mrkněte na řadu krásných adventních kalendářů Playmobil, díky kterým si děti každý den rozbalí nějakou postavičku, zvířátko nebo příslušenství.

Termoláhev

Skvělá vychytávka na léto i na zimu. Oproti klasickým dětským lahvičkám vám v nich nápoj nezamrzne a v létě nezteplá. My používáme Klean Kanteen, které udrží obsah teplý více než 30 hodin, studený dokonce více než 100 hodin. Přitom jsou akorát do dětské ručičky, kompatibilní s držáky na pití v autě a mají praktické pítko.

This slideshow requires JavaScript.

Šnorchl

Skvělá věc pro všechny malé i starší akčňáky. Pravdou je, že v batohu zabere dost místa, ale dá vaší dovolené úplně jiný rozměr. My máme šnorchly koupené v Decathlonu a jsme nadšení. Šnorchlovat mohou i holky. Barunka to poorvé zkusila ve 3 letech.

Lumina Park

Krásným dárkem může být i vstupenka do světa inspirovaným pohádkou Alenka v říši divů. Provázet vás bude bílý králíček, ale hlavně stovky světýlek, světelných efektů a krásná hudba. Více informací najdete v naší recenzi nebo přímo na luminapark.cz

This slideshow requires JavaScript.

Drak

Další skvělá výbava, která vám zpestří nejednu dovolenou nebo víkend. Draků je na trhu celá řada, jdou složit, nezabírají tolik místa. A ta dětská radost při pouštění je k nezaplacení.

Odrážedlo, kolo, koloběžka, boby, sáně, sněžnice + výbava

Skvělým dárkem, který vykouzlí úsměv u každého dítka, je nějaký „dopravní prostředek“. Záleží jen na vašem vkusu, rozpočtu a představách a ročním období. Nám se třeba osvědčila koloběžka Micro 3 v 1. Respektive, hodně jsme váhali, protože to je vysoká investice, ale vyplatilo se. Je to odrážedlo a koloběžka v jednom a sympatické je to, že pro změnu stačí vyměnit řídítka – bez nářadí, bez síly, je to otázka cca 3 minut a stačí maminčiny šikovné ručičky 🙂 S dvěma dětma různého věku značka ideál. Odrážedlo jsem kupovali od značky Yedoo a první kolo se šlapkama pro Terezku od britské značky Eearly Rider (kolo je superlehké, Terezka na něj sedla a jela), Barunka ma Woom. Co se sněžnic pro děti týče, s těmi ještě zkušenost nemáme, ale seženete je třeba právě ve Ferrinu. Na kolo se hodí pořídit cyklorukavičky. Nadšenci mohou pořídit nějaký cyklodres. Mrkněte třeba do Skibi.

This slideshow requires JavaScript.

Sluneční brýle

Dárek, který ocení všechny děti od nejútlejšího věku. Alespoň ty naše. Brýlky pro děti se vyrábí z materiálů, které nejen důkladně chrání oči, ale také vydrží roztahování a jiné dětské nápady. Holky mají obě brýlky Shadez – seženete ve Skibi Kids.

This slideshow requires JavaScript.

Cestovní nádobí

Každé dítko miluje svoje „nářadí“. Pořiďte dětem vlastní jídelní sadu na cesty – zdravou láhev, svačinové krabičky a nějaké nádobí ze silikonu. Může obsahovat mističku, cestovní příbory, hrnečky nebo dětskou termosku. Matadorem ve skládacím nádobí je značka Sea to Summit.

This slideshow requires JavaScript.

Plavecké pomůcky

Praktickým, ale i atraktivním dárkem jsou jakékoliv plavecké pomůcky. Může jít o oblíbené rybičky pro nejmenší, rukávky a nebo třeba o šnorchl pro děti. Rukávky dohromady s vestičkou a šnorchl jsme kupovali v Decathlonu.

This slideshow requires JavaScript.

Oblečení a botičky

V této oblasti dáváme přednost kvalitě před kvantitou. Je nám jedno, že holky chodí často ve stejném oblečení, hlavně že jim je pohodlně, nepotí se a v zimě nemrznou. Dlouhodobě spolupracujeme se značkami Keen a Skibi Kids. Je to hlavně na vás, co vám sedne složením, cenou, designem 😉

This slideshow requires JavaScript.

Spacáček

Společné stanování posune vaše společné zážitky o další level výš. Děti jej milují. Tedy za předpokladu, že jim v noci není zima a mají dostatek místa pro své oblíbené převalování na všechny strany. Právě proto používáme né dětský ale dospělácký spacák, který je dostatečně široký. Co se týče tepelného komfortu, vybrali jsme ultralehký spacák (váží 1 kg), který svými tepelnými vlastnostmi konkuruje peří (komfort má mezi -3° C a 2°. Jen za poloviční cenu 🙂 Více o tomto fešákovi od naší oblíbené značky Ferrino najdete zde.

Bodýčko nebo tričko „Mám akční rodiče“

Dejte ostatním vědět, s kým mají tu čest. Trička a bodýčka z dílny Akčních rodičů sluší každému akčnímu miminu. Vepředu najdete nápis „Mám akční rodiče“ vzadu heslo „Born to live without limits“. Skvěle se doplňují s tričky pro rodiče „Jsme akční rodiče“. Text se dá upravit podle vašich představ.

This slideshow requires JavaScript.

Facebookmail

3 komentáře u „Tipy na dárky pro malé turisty a akční mimina“

  1. Male slunecni bryle byl orisek, kdyz byly deti male. To je cool, ze se nabicka rozsiruje. V superlehkych malych kolach jsme udelali uzasnou zkusenost s kokua like to bike, kdyby shanel nekdo alternativu.
    Malych batuzku jsou mraky, ale co se tyce malych trekovych batohu je to bida. Deuter fox nema konkurenci. Ne proto, ze by byl tak uzasny, ale proto, ze male krosny s pevnyma zadama nejsou k dostani (na nemeckem trhu)

    Odpovědět
    • Děkujeme za tip na kola, značku Kokua jsme vůbec neznali.. I tip na krosničku pro starší děti se hodí. Děkujeme!!!!

      Odpovědět

Napsat komentář