Letiště Sherementyevo s dětmi

Nejznámější ruské letiště má nechvalnou pověst o tom, že tam není žádná židle, že je tam špína a já nevím, co ještě všechno. Realita nás ale mile překvapila.

Je pravdou, že se vám tu v důsledku špatného počasí může (zejména v zimě) stát, že nestihnete navazující let nebo se vám zpozdí zavazadla. Pozor hlavně na přestupy pod hodinu. Ideální čas na přestup je kolem tří hodin. Pokud cestujete s dětmi, dejte si určitě rezervu. A pro všechny případy mějte vše důležité pro děti v palubním zavazadle, protože pravděpodobnost zpoždění zavazadel je tady poměrně velká.

A druhá věc, která je na Sherementyevu katastrofální, je chaos a fronty před bezpečnostní a pasovou kontrolou. Neorganizované chumly místo front, stísněné prostory, nekonečné čekání. S dětmi opravdu nepříjemný zážitek.

Když ale pominu tyto dva problémy, letiště patří k moderním mezinárodním letištím a nabízí řadu zajímavostí pro děti:

  • Rodiny s dětmi mohou navštívit Family room na terminálu E, kde je k dispozici vybavená kuchyňka s jídelničkou, koupelna se sprchou pro děti a přebalovacím pultem. Součástí je i hernička a ložnice s postýlkami (postýlka pro děti, gauč / křeslo pro vás). Vše je čisté, je tu klid. Ke vstupu vám stačí boarding pas a děti do 7 let. Pokud byste chtěli prostěradlo, je k dispozici za poplatek. Na jedno dítě musí být na místě vždy jeden dospělý člověk. Family room mohou navštíívit i těhotné maminky v druhé půlce těhotenství.
  • Na všech terminálech jsou i herničky s interaktivními prvky, domečky apod. Na pohyb po letišti můžete využít letištní kočárek.

Pokud vás tu čeká delší přestup přes noc a nechcete využít společné ložnice ve family roomu, můžete zvážit ubytování v hotelu přímo na letišti. Ale důkladně si ověřte, zda opravdu nepotřebujete víza.

Na letišti jsou k dispozici pítka, nabíječky na telefon, po troše úsilí se dá rozchodit bezplatná wifi.

Další tipy a triky nejen o cestování s dětmi najdete v naší knížce Akční rodiče od A do Z.

Další články o létání:

This slideshow requires JavaScript.

Facebookmail

Napsat komentář