Noc v korunách stromů

Kousíček jsme si sem museli dojít po svých, není tu elektřina a signál hodně pokulhává. Ale i právě proto je to místo, které nás pohltilo svojí úžasnou atmosférou i smyslem pro detail.

Dřevěný domeček Treehouse pod Ještědem se nachází kousek od vesničky Padouchov v ještědských lesích. Je tu klid, nikde nikdo. Když nepočítám ptáčky, kteří si tu notují ve větvích. I přesto, že jsme ale byli uprostřed lesa, bylo tu pro nás připraveno první poslední a spoustu věcí jsem táhla v krosně zbytečně. Voda ze studánky v krásných nádobách, LED lampičky na romantické večerní osvětlení, vařič, baterka, svíčka. Úplně mě dostala moka konvička na kávu a power banka na dobití telefonu. Pan majitel myslí opravdu na všechno. K dispozici je i vybavení na grilovačku nebo opékání špekáčků, náhradní baterky, kečup, hořčice, sůl, čajík, káva atd. Na uvítanou na nás čekala láhev kvalitního vínka. Na zahřátí jsou k dispozici teplé peřiny a deky, ale i plynová kamínka – ale i teď během chladných nocí stačilo večer na chvilku zatopit a bylo teplo až do rána. Interiér je celý ze dřeva, vtipně doladěný klacíky a větvemi. Úplně nás nadchla vyřezávaná okna, skrz která je vidět na třepotající se větve venku – nejkrásnější to bylo, když jsem uspávala holky a padala tma, a poté, když v noci do větví svítil měsíc. To byla nepopsatelná paráda.. Úžasná je i teráska, ze které jsme si ráno na kladce vytáhli košík s luxusní snídaní.

Mno prostě nepopsatelný a úžasný zážitek. Není to pravda nejlevnější, nepojedete sem zřejmě na týden. Ale hledáte-li tip na netradiční dárek či zážitek, ať už ve formě bojovky pro děti nebo kapky romantiky pro vás rodiče, s domečkem v korunách stromů, Treehouse pod Ještědem, nesáhnete vedle. I my si to moc rádi zopakujeme ještě v budoucnosti – tentokrát snad i s naším taťkou, který pro tentokrát musel zůstat bohužel v nemocnici a nemohl jet s námi. Stojí to za to!

Jo, co se týče dětí, oficiálně sem z bezpečnostních důvodů nesmí špuntíci do tří let, ale všechno je o domluvě. A po naší zkušenosti můžeme potvrdit, že se není čeho bát. Teráska je za zabezpečená sítí a uzavíratelnou brankou. Jen je třeba dávat bacha u puštěných kamínek a na točitých schodech. Celkově je místo pro děti zážitkem. Vyhrají si v domečku, na terásce, s kladkou, budou nadšené ze snídaně formou pokladu i ze všech klacíků a lístečků, které najdete v okolním lese. Terezce se moc líbila i dětská vyřezávaná stolička, všechna místní košťata i zasypávání záchodu pilinami ?

Prostě v krátkosti, je to paráda a můžeme jen doporučit.

Oficiální video je k dispozici zde.

This slideshow requires JavaScript.

Facebookmail

2 komentáře u „Noc v korunách stromů“

Napsat komentář