Akční tunel (2. díl)

Víkendová předpověď zrovna neláká k velkým výletům. Inspirujte se další částí našeho interaktivního tunelu. Věřím, že zaujme i vaše malé raubíře.

I po pár měsících musím potvrdit, že akční tunel byl hodně dobrý, jednoduchý a levný nápad, který je stále velmi oblíbenou součástí našeho dětského pokojíčku. Slouží jako domeček, schovka, skrýš pro hračky, domeček pro plyšáky, zvenku zabaví minimálně na pár minut každý den, rozvíjí řadu dovedností a motivuje děti k tomu, aby i když chodí, lezly občas stále po čtyřech.

Tunel je z obyčejné papírové krabice (první díl o jeho výrobě najdete zde) a druhá strana je opět polepená barevným filcem a nabízí nové rozvojové aktivity:

  • hodně oblíbená je hlava, na kterou lze díky suchému zipu nalepovat vlasy, oči, uši, pusu a nos. Je to skvělý způsob, jak děti učit prostorovému vnímání, ale také pojmenovávat jednotlivé části obličeje.
  • prostřední část umožňuje známé oblékání panáčka a panenky, praní oblečení v pračce a následné sušení na šňůře. Vše funguje na bázi suchého zipu. Pračku bych doporučila větší. Nepodceňujte našité knoflíky a otevírací dvířka na pračce, děti si je oblíbí. Na šňůře můžete využít i malé kolíčky.
  • poslední část v podobě přiřazování tvarů na správné místo zatím Terezku vůbec nezaujala. Ale věřím, že její čas ještě přijde.

Hlavní část o tvorbě našeho tunelu najdete zde: http://akcnirodice.cz/2017/10/29/akcni-doma-aneb-vyrobte-si-tunel-detskych-snu-1-dil/. Inspiraci pro zajímavé aktivity čerpám na Pinterestu, je tam toho mraky. Co se týče šablon, vše si maluji sama – není to sice dokonalé, neb výtvarka nikdy nebyla má silná disciplína, ale děti jsou naštěstí vděčné publikum 🙂

Facebookmail

Napsat komentář