Oslí treking

Procházka s oslíky. Skvělá motivace pro děti ťapkat, utíkat a radovat se z výletu. Ale také skvělá škola trpělivosti a zamyšlení se sami nad sebou, jak s ostatními mluvíme, jaký používáme tón, slova, jak umíme pochválit. Celkově nádherný zážitek.

Oslí stezka se nachází kousek od Kladna, nedaleko vesničky Svárov. Půldenní tůra, kterou nám přinesl Ježíšek, spočívá v seznámení s oslíkem, vykartáčováním, informacemi ze svata oslíků. Poté se se svým oslíkem vydáte na 5km procházku do blízkého okolí. Půjdete pěknou přírodou, v půlce si uděláte piknik s ochutnávkou produktů z místní farmy.Děti se mohou na oslíkovi vézt.

Celkově je to krásný zážítek. Pro děti i dospělé. Krom pěkné procházky je to i bezva příležitost se opravdu zamyslet nad tím, jak někoho o něco prosíme, jakým tónem to říkáme, jak umíme pochválit. Oslík totiž jentak neposlechne. Je to žrout, který nevidí důvod v tom jít dále, když má u čumáku trávu. A aby se rozešel musíte sakra pěkně poprosit. Poslouchají jen milé a zdvořilé prosby. Jsou velmi chytří, možná spíš vychytralí. Nedává jim smysl z kopce brzdit, když už jim to běží samo a tak stojí hodně úsilí i cesta z kopečka. Celkově nás pěkně prohnali a postarali se o to, že jsme si s nimi užili krásné odpoledne.

Vybrat si můžete z několika programů. My měli půldenní trek. Holky se na oslíkovi střídaly. Celkově nás Bobík ale pěkně prohnal. Cesta není vhodná pro kočárek.

Mrkněte i na video: Oslí treking ve Svárově.

A pokud vás hledáte cestu, jak si tyhle krásné zážitky, ze kterých máte mraky fotek, ale vlastně se nevejdou do žádné fotoknihy, zvažte naší webovou aplikaci Kronika zážitků. Za pár korun si můžete velmi snadno a rychle uchovat každý zážitek.. Princip je jednoduchý. Vytváříte z mobilu, kde máte všechny fotky, vyberete šablonu, přidáte fotky, klidně i odkaz na video … a za 5 minut máte hotové pdf v emailu. Více zde.

This slideshow requires JavaScript.

Facebookmail

Napsat komentář