Království železnic – top indoor atrakce pro děti v Praze

Před korona pauzou jeden z nejoblíbenějších cílů pro rodiny s dětmi v Praze. Dnes tak trochu místo duchů, protože se řada z nás vnitřním prostorům stále radši vyhýbá. Ale má to své výhody. Všechny atrakce máte téměř pro sebe.

Hlavním lákadlem je obří model České republiky s tisíci figurek, domečků, dopravních prostředků a jezdících vláčků. V jednotlivých krajích si můžete prohlédnout jejich hlavní dominanty, ale také tlačítky rozpohybovat panáčky, tramvaje atd. S dětmi jsem na to neměla moc času, ale dospěláky pobaví řada vtipných detailů.

Vedle vláčků se holkám líbilo dálkové ovládání Formulí 1. Chvíli si pohrály s Igráčky. Úplně největší zážitek ale představovala možnost řídit reálný motoráček, tramvaj a autobus. Ve všech případech se mohlo do kabiny, na předním skle se promítala krajinka, zastávky, nádraží. Chvilkami pršelo, byly zapotřebí stěrače. Dalo se rozsvěcet, zhasínat, otevírat a zavírat dveře. Holky byly nadšené a díky tomu, že jsme tam byly téměř sami, nebylo třeba nikam pospíchat, nikoho pouštět a užily jsme si všeho do sytosti.

Krom výše uvedených atrakcí najdete v Království železnic i dětský koutek, houpací automaty, výstavu hraček, které měly v pokojíčcích naše babičky. Mno prostě paráda. Co se týče věku, čím větší děti, tím lepší, protože toho dokáží víc pochytit. Ale i holky ve věku téměř dva a tři si to užily.

Více informací na http://www.kralovstvizeleznic.cz/.

This slideshow requires JavaScript.

 

Facebookmail

Napsat komentář