Tierpark Altenfelden – výlet kousek za hranice

Zavítáte-li na dovolenou na Šumavu, zvažte výlet do Rakouska do největší rakouské zoo.

Přídavné jméno největší úplně nemůžeme (pocitově) potvrdit, nicméně je to krásné místo, které určitě stojí za návštěvu. Čeká na vás zvířecí obora o rozloze 80 hektarů (je to opravdu velké díky rozlehlým výběhům), ve které bydlí (prý) přes 1000 zvířat z více než 200 různých druhů. Jsou to opět velká čísla, ale realita je taková, že tu je řada druhů slepiček, ptáků …

Ale to nemění nic na tom, že návštěvu opravdu doporučujeme. Užijete si krásnou procházku v přírodě obohacenou o zvířátka (jeleni, klokani, zebry, gepard, opičky, divoká prasata, papoušci, sovy, dravci, domácí zvířátka..). Řadu z nich můžete i krmit. Součástí jsou také hezká dětská hřiště s vyžitím pro nejmenší i starší ratolesti. Během hlavní sezóny můžete využít v rámci vstupného i vláček, který vás proveze areálem.

Celkově je tu klid – tedy alespoň na konci února tu bylo úplně pusto prázdno, jen pár maminek s kočárkem. Výlet se dá absolvovat i s kočárkem nebo na odrážedlech. Součástí je restaurace se zahrádkou, ale pojedete-li v mimosezóně jako my, ověřte si, zda je občerstvení otevřené.

Cena je rozumná a adekvátní tomu, co park nabízí (11 euro za dospělé, děti do šesti let zadarmo). My jsme tu strávili celý den a moc si to užili.

Více informací najdetena www.wildpark-altenfelden.at.

Facebookmail

Napsat komentář