Tropical Islands u Berlína aneb víkend v ráji

Letošní zima je extrémně teplá, ale i tak jsme se potřebovali na chvilku ohřát, odpočinout si od zimních bot a kombinéz. Nápad od kamarádů, vyrazit na víkend do Tropical Islands nedaleko Berlína, zněl jako dobrý plán. I když, po pravdě řečeno, nejsme úplně fanoušci velkých přelidněných akvaparků. Neměli jsme od návštěvy žádné větší očekávání, spíš se těšili na víkend s kamarády. Ti bohužel onemocněli, ale víkend i tak stál vážně za to a Tropical Island byl pro nás hooodně milým překvapením.

Největší tropický prales na světě, který roste pod střechou.

Celý areál se nachází v hangáru, ve kterém vyráběli vzducholodě. Je to rozsáhlá plocha schovaná pod vysokou kopulí, v jejímž centru se nachází největší tropický prales na světě schovaný pod střechou. A je úžasný. Nečekejte nepropustnou džungli, ale na ten úžasný vlhký vzduch a zeleň, kam se podíváš, je prostě super. Celý areál je vhodný (až na pár tras se schody) i pro kočárky a moc kočárek doporučujeme – ať už na spaní, nebo převoz věcí.

This slideshow requires JavaScript.

Teplota v Tropical Islands

Strašně moc jsme si užili, že je tu teplo (tuším, že něco kolem 27 stupňů). Celou dobu jsme ťapkali bosky nebo v žabkách, chodili v plavkách, šortkách nebo šatech. Voda i vzduch jsou příjemně teplé pro děti i dospělé. Uprostřed zimy je to balzám na duši. Maminky chystající děti každý den ven, zatímco minimálně jedno začne v průběhu procesu chtít čůrat, ví a rozumí 🙂

Aktivity v Tropical Islands aneb na co se můžete těšit?

Co se týče aktivit, můžete tu plavat, skotačit ve vodě, jezdit na tobogánech, vířit se ve vířivce, nechat se unášet v divoké řece, cvičit aqua aerobik, řádit na hřišťátku, hrát na bubínky, zajít na film nebo do divadla. Vody je na většině míst do metru a půl. Všude stačíte a můžete bez problémů hlídat děti. Do toho se najdou místečka, kde se vyřádí i ti nejmenší. Parádní je písek, kde i uprostřed zimy můžete v plavkách stavět hrady a dělat bábovky. Tobogány jsou tu pro nejmenší i pro odvážné dospělé. Holkám se moc líbila večerní diskotéka pro děti, Terezka byla nadšená z malování na obličej. Rodiče zase ocení saunový svět s úžasnou atmosférou. Každou hodinu v jedné ze saun probíhá saunový ručníkový rituál s vůněmi, někdy i peelingem doplněný o pití a tropické ovoce. A pak moc, moc doporučujeme procházku skrz prales (šli jsme večer a mělo to báječné kouzlo). Cesta je lemovaná různými zajímavými stanovišti, potkáte i klec s motýli. Hraje tu ptačí zpěv, stromy jsou střídmě osvětlené a téměř nikdo tu večer není. I během zimy je otevřen venkovní bazén Amazonie.

This slideshow requires JavaScript.

Pro koho je tedy Tropical Islands určený?

Cílová skupina z našeho pohledu zahrnuje všechny generace. My nakonec vyrazili s našimi rodiči a myslím, že jsme si to všichni užili. Až na jednu skluzavku jsme nevyzkoušeli jediný tobogán, ale nevadilo to. Je tu toho tolik, co dělat, že i když máte malé děti nebo prostě nejste tobogánoví typy jako my, přijdete si tu na své. Malá miminka a malé děti se budou rochnit v písku, v brouzdališti, prospěje jim ten úžasně vlhký vzduch (super na rýmu i kašel), holky se tu krásně rozplavaly, užily si doprovodný program. My byli nadšení ze saunového světa a naši rodiče z teplíčka, noční procházky pralesem a dovádění s holčičkami.

Kdy přijet?

Návštěva Tropical Islands dává smysl zejména v zimě, kdy tu dobijete baterky, prohřejete se. Každopádně součástí je i venkovní areál, který přijde vhod i v letních měsících. Dorazit můžete na jeden den, ale přespání má opravdu něco do sebe a i vzhledem k dlouhé cestě se vyplatí. Co se týče konkrétních dnů, můžeme doporučit model našich kamarádů – vyrazit v pátek brzy ráno (abyste byli na místě kolem osmé hodiny, kdy je tu ještě prázdno), přespat do soboty a v noci ze soboty na neděli jet domů (na místě můžete být do neděle , 1 hodiny ráno, kdy naběhne platba za další den). Pátek je volnější než víkend, v sobotu už budete za machry a hlavně jste na místě už od rána, takže si můžete zabrat ta nejlepší lehátka. Výhodou je i to, že děti cestu brzy ráno i v noci prospí. Pro rezervaci a dopravu můžete využít různých cestovních kanceláří, pro ubytování třeba Booking, ale nám se vždy osvědčilo udělat rezervaci napřímo. Termín na začátek února jsme kupovali o Vánocích, tedy o měsíce dopředu.

Ubytování v Tropical Islands

My využili ubytování ve stanech, ve kterých máte připravenou kvalitní matraci a povlečení. Nikdo nijak extra nerušil, byl tam klid, jen jsme slyšeli šum z celé haly. Holkám trošku vadilo světlo (doma spí v úplné tmě) a bylo teplo. Na spaní zabalte jen letní overálek nebo slabounké pyžamo. Variantou je i ubytování v pokojích – v romantických domečcích rozsetých po areálu. Určitě v nich bude větší soukromí, klid i přítmí, ale něco to bude stát navíc.

This slideshow requires JavaScript.

Jídlo v Tropical Islands

Podle podmínek areálu byste neměli vnášet žádné jídlo a pití. Tašky nikdo ale nekontroluje, řada lidí tu nějakou tu sváču měla. Minimálně pro děti se nebojte něco zabalit. Ve food courtu jsme našli i mikrovlnku určenou pro ohřívání jídla pro děti. Jídlo se tu koupit dá. Není úplně nejlevnější a často ne úplně zdravé. Ale počítejte s tím, že během dopoledne je hodně míst zavřených a po desáté večer taktéž. Pokud budete v Tropical Islands ubytovaní, je součástí pobytu úžasná snídaně. Je opravdu královská a uspokojí nejeden rozmazlený jazýček. Potěšil i snídaňový dětský koutek s dětskými jogurty, párečky, sýry … Na večeři můžete využít možnosti all-you-can-eat za 20 euro na osobu (děti do 4 let zdarma, nealko v ceně) v místní thajské restauraci. Jídlo je vynikající, nabídka bohatá. Ochutnáte curry snad na deset způsobů, měli Tom-yamku, nudle, asijské saláty, několik druhů wok směsí, ale nechyběly ani třeba těstoviny s rajčatovou omáčkou. Z pohledu cena-výkon dobrá volba. Další je možností je například food court, kde mají grilovaná kuřata, brat-wursty, hamburgery. Tady se najíte do 10 euro. Na sváču nejen holčičky nadchl místní frozen yogurt s možností vlastního posypu. Doporučujeme, minimálně chvilku vás budou mít děti za bohy 🙂 Určitě se hodí sváča na noční cestu domů, kterou si necháte v autě. My trošku hladověli 🙂

This slideshow requires JavaScript.

Co zabalit na víkend do Tropical Islands?

Bez problémů tu 2 dny přežijete v plavkách a jednom tričku. Pokud ale máte chuť provětrat skříně a zavakuované pytle s nesezónním oblečením a projít se v zimě v letních šatečkách a tílečkách, je k tomu tady ta nejlepší příležitost. Dětem určitě zabalte několik triček, kraťásky, legíny na hřiště. UV trička jsme nechali doma, ale pak toho litovali. Rychle schnou a nestudí. Na spaní stačí něco lehkého, je tu opravdu teplo. Teplé oblečení není potřeba. Snad jen župan do saunového světa, ale i bez toho to zvládnete. Co se ale hodí, jsou ručníky. Minimálně dva na osobu. Dále pro děti botky do vody proti uklouznutí, pomůcky a brýle na plavání, bábovky na písek. Jak jsme se dozvěděli na místě, střecha propouští i UV záření a ve dnech, kdy venku hodně svítí, mohou přijít vhod sluneční brýle a opalovací krém. Po areálu najdete pár zásuvek, ale pokud máte, přibalte si powerbanku.

Mám-li to shrnout #AKCNIRODICEDOPORUCUJI. Není to víkend za hubičku, je to vlastně docela drahé. Ale je to víkend v ráji. Něco, co jen tak někde nezažijete. 2 dny v teple během dlouhé zimy se spoustou zábavy, aktivit, ale i odpočinku.

Více informací najdete na https://www.tropical-islands.de/.

Facebookmail

Napsat komentář