Grilování s ohledem na přírodu

Grilovačka u stanu, to je prostě top. Nákup čerstvých ryb, klobásek a zeleniny. Ta vůně provokující všechny kempaře kolem. Mastné ruce, ušmudlané děti, spokojená bříška. Tohle všechno ke stanování patří. A když se to podaří i s ohledem na přírodu, je to moc fajn. A co vy, už jste vyzkoušeli dánskou novinku v podobě ekologického Casus Grillu? My na něj narazili před pár týdny na výstavě stanů.

Jde o jednorázový gril, který je vyrobený pouze z přírodních materiálů, nenajdete na něm ani kousek hliníku nebo železa.

Součástí balení jsou brikety z dřevěného uhlí, lehké izolační lávové kameny a krabice z tenké lepenky s grilovací mřížkou z bambusu. Dobroty na gril je dobré připravit předem, uhlí je rozpálené cca za 15 minut (po 5 minutách, o kterých mluví výrobce, nám gril přišel ještě studený) a vydrží hřát víc než hodinu.

Podle průvodního letáčku gril poslouží i v náročnějších podmínkách – grilovat s ním prý můžete i v teplotě -10 stupňů nebo v nadmořské výšce 2000 m. n.m.

A jak je to s tou ekologičností? Použitý gril stačí dát do popelnice nebo na kompost, kde se kompletně rozloží. Když jej spálíte, v přírodě po něm zůstanou pouze lávové kameny, které se používají v pěstitelských školkách ke zkvalitnění půdy.

Více informací najdete na stránkách www.casusgrill.cz, kde si ho můžete i objednat.

This slideshow requires JavaScript.

Facebookmail

Napsat komentář