Botanická zahrada v Praze

Objevte dokonalou zašívárnu v krásné zeleni, kde můžete lenošit celý den.

Po zkušenostech z jiných botanických zahrad, kdy většinu času strávíte ve sklenících, jsem se vyhýbala i té pražské. Ale byla to chyba. Najdete tu rozsáhlou venkovní expozici, která osloví milovníky rostlin a stromů, ale i laiky, jako jsem já, kteří ocení relax v krásně zeleném a čistém prostředí. Kytičky z různých koutů světa, řada trávníčků, laviček a houpacích sítí pro dokonalé lenošení a k tomu famózní výhled na Prahu a příjemné občerstvení – to je botanická zahrada hlavního města Prahy.

Úplně ideální je to třeba pro letní den strávený s malinkatým miminkem, ale na své si přijdou i starší děti. Uděláte si tu krásnou procházku s kočárkem a pak si můžete odpočinout ve stínu na jednom z odpočinkových míst. Na rozdíl od běžných parků nemusíte řešit špínu, bezdomovce, kolaře, volně pobíhající psy ani davy lidí. Tím, že se tu platí vstupné, je tu opravdu klid a čisto. Všední den dopoledne tu nebyla ani noha, odpoledne přibylo pár lidí.

Cesty jsou bez problémů sjízdné s kočárkem. Jen se připravte na to, že část okruhu půjdete do kopce. Co se týče přístupu, vyhněte se kozí stezce, která vede od zoo – tady jsou schody a je lepší to obejít (pokračujte dále podél hlavní silnice ve směru parkoviště Sever), nebo vystupte už na zastávce Kovárna, kde je další vchod.

Z pohledu občerstvení doporučuji bistro Botanická na talíři kousíček od Japonské zahrady. Mají tu ovocné koktejly, zdravé dortíky a pár fitness jídel dle denní nabídky. K dispozici je přebalovací pult, dětské židličky, hračky pro děti. Vy se můžete začíst do jedné z desítek krásných kuchařek, které tu mají k nahlédnutí. Hned vedle je případně stánek, kde mají maso na grilu a další tradiční pochutiny jako klobásy apod. Máte-li rádi vínko, zajděte na ochutnávku i do viničního altánku sv. Kláry (ověřte si ale dopředu otevírací dobu).

Vstup do samotné venkovní expozice je 85 Kč. Nicméně pokud se chcete vydat v průběhu sezóny i do skleníku Fata Morgana a do zoo, vyplatí se vám Trojská karta za 300 Kč. Součástí je i vstup do Trojského zámečku. Děti do 2 let mají vstup zdarma.

 

Facebookmail

Napsat komentář