Překvapivě úžasná Stromovka

Rozkvetlé stromy, udržované chodníčky, fajn atrakce pro děti, restaurace, čisté trávníky a rozumné množství lidí. Nečekaná paráda!

Stromovku mám zařazenou jako fajn park, kde jsme byli párkrát na bruslích, na grilování či krátké procházce. Ale tentokrát mě opravdu nadchla. Oproti loňsku to tu dali krásně dohromady. Všude čisto a řada fajnových maličkostí, které zvednou laťku o spoustu procent.

U restaurace Vozovna je originální hřiště pro děti a hned vedle zahrádka, ze které na větší děti spolehlivě uvidíte a můžete si užít chvilku klidu. Mají dětské židličky, na záchodech přebalovací pult. A hřiště s mašinkou, panelem na nabírání, vytahování  a vysypávání písku, klouzačkami atd. zaujmete každého malého raubíře.

U rybníčků děti zabaví kachny, žáby, ale i originální vor, na kterém se dá jezdit z jednoho břehu na druhý. K dispozici je i řada lenošících laviček, spousta prostoru pro příjemný piknik. Mno prostě nádhera! A ve všední den tu bylo minimálně lidí.

Pokud rádi bruslíte, běháte nebo jezdíte na kole a děti na odrážedlech, klidně vezměte výbavu s sebou. Stromovka nabízí příjemný terén, na kterém se vyřádí dospělí i děti.

Mají-li vaše děti rádi vláčky, kolem Stromovky vedou hned dvě tratě, kde pořád něco jezdí. Půjdete-li cestou z Letné, budete přecházet mostek, kde je na vláčky krásně vidět a je tu k dispozici i jízdní řád. Tvůrci novodobé podoby parku mysleli prostě na všechno 🙂

Nevím, zda to bylo tím krásným počasím (užívali jsme si tu první jarní sluníčko), ale prožily jsme tu prima jarní den. Zkuste to také.

Facebookmail

Napsat komentář