Zavítejte na Dolní Moravu

Přivítá vás středisko zaměřené na rodiny s dětmi, kde se rozhodně nebudete nudit.

Chystáte-li se ještě s dětmi na hory nebo hledáte zajímavou destinaci na letní dovolenou, zvažte areál Dolní Morava, který se rozkládá mezi Orlickými horami a Jeseníky na úpatí Kralického Sněžníku.

Překvapil nás tím, že to z Prahy není vůbec tak daleko, jak jsme si původně mysleli (pojedete cca 2,5 hodiny), ale také nespočtem atrakcí pro rodiny s dětmi i dospělé. Manžel vyzkoušel jízdu rolbou a společně jsme se vydali na místní highlight, Stezku v oblacích. Moc pěkně vypadaly i sjezdovky a běžkařské tratě. Na své si tady přijdete ale i v létě, kdy rodiny s dětmi láká především Mamutíkův vodní svět, ve kterém letos vyroste nová atrakce – obří mamut s nespočtem nového dobrodružství.

Stezka v oblacích

Velkým tahákem v každém ročním období je místní Stezka v oblacích. Tyčí se nad místní černou sjezdovkou a nabízí příjemný zážitek s úžasnými výhledy do okolí. Tam a zpět tu nakroužíte necelý kilometr a půl, ale odvážnější povahy si mohou cestu zkrátit adrenalinovým tobogánem či síťovaným rukávem. Pokud nemáte strach z výšek, zážitkem je i síťovaná slza na samotném vrcholu, ze které máte místní sjezdovku jako na dlani (jen trošku z výšky).

Ke stezce se dostanete buď lanovkou, nebo můžete vyrazit pěšky. V létě jsou všechny cesty vhodné i pro sportovní kočárky. V zimě je třeba počítat s tím, že cesty mohou být zasněžené a občas je třeba přecházet skrz sjezdovky.

Výlety v okolí

Nevýhodou celého areálu je snad jen to, že pokud chcete výletit a nebýt závislí na připraveném (placeném) programu, není moc kam jít, protože na okolních kopcích nenajdete žádnou horskou chalupu, kde byste si v mohli (zejména v zimě) s dětmi odpočinout a zahřát se. Ze zajímavých výletů v okolí můžete vyzkoušet tyto trasy:

Ubytování a gastronomie

V rámci areálu najdete řadu ubytovacích zařízení a možností, kde přespat či se najíst. My bydleli v Penzionu Terezka. Jde o příjemné apartmánky hned u sjezdovky U Slona. Ale pozor na to, že jsou tu často ubytované školy, což jednak ruší místní příjemnou atmosféru, ale také znamená značná omezení pro využití místní dětské herničky. A pokud nebudete mít objednanou polopenzi, nezapomeňte jídlo pro děti. Dáte si tu akorát pizzu (moc dobrou, ale ne úplně baby-friendly) nebo tomatovou či cibulovou polévku. Z restaurací nás mile překvapila chata Slaměnka a restaurace Krčma na konci Dolní Moravy.

Více informací o celém areálu a jeho nabídce v zimě i v létě najdete na www.dolnimorava.cz.

Kralický hřeben jako na dlani
« z 11 »
Facebookmail

Napsat komentář