Podunajská stezka: Jedno velké NEdoporučení

Zatímco na kole vás to tu bude bavit, na bruslích je to trápení.

Když už jsme byli na pomezí Rakouska a Slovenska a měli brusle v kufru, řekli jsme si, že si poslední den dovolené uděláme inline výlet do Vídně. Bruslařské servery slibovali super zážitek, rychlojízdu, kdy posvištíme rychlostí větru. Ve vesničce Stopfenreuth, odkud je to necelých 40 km do vídeňského Prátru, tedy ani neověřujeme terén a rovnou jsme skládáme kočárek a přezouváme se do bruslí.

Se zatnutými zuby a vidinou krásného povrchu překonáváme nepříjemných 50 metrů od parkoviště ke stezce, abychom po chvilce zjistili, že na nás nečeká ani prvotřídní asfalt, ani obyčejný terén, který známe z pražské cyklostezky, ale štěrková cesta. Jet se po tom sice dá, ale příjemný zážitek to není a trpí jak brusle, tak naše nožičky. Cca kilometru se tedy vracíme zpět k autu a zkoušíme popojet do vedlejší vesničky Orth an der Donau. Odtud má podle mapy vést už větší cesta a je tu i super rybí restaurace Humer’s Uferhaus.

Terén bohužel ani tady ale nevypadá vlídně. Loučíme se tedy s myšlenkou in-line výletu a sundáváme ze střechy kola. Však nejlepší plány jsou přeci ty, které se mění 🙂 Na kola je to tu super. Rovinka, málo lidí. Jen proti proudu fouká poměrně silný protivítr. Kola mají i tu výhodu, že jsem i za odpoledne schopni dojet do Vídně, projít si Prátr, polenošit v místním parku a ještě se vrátit zpět.

Více informací o výletu včetně možnosti stažení gpx trasy najdete v naší databázi výletů.

Co se týče bruslí, pěkný hladký asfalt začal až cca deset kilometrů před Vídní, takže jsme byli za kola hodně rádi.

Facebookmail

Napsat komentář