Když babičky hlídají aneb desítka kolem ústecké Milady

Jezero Milada – zatopený důl v Ústí nad Labem, který nabízí řadu příležitostí, jak strávit pěkný víkend. Akční babičky vyrazily na prochajdu s kočárkem a já si po roce mohla v příjemné společnosti zase zaběhnout krásnou desítečku.

Vytáhnout po roce opět botasky a vyrazit se proběhnout chce kapku vůle a úsilí. To břicho ale musí pryč. První kilometry nadávám sama sobě, že jsem radši nezůstala v pelíšku. Funím jak lokomotiva a mám chuť se vrátit. Když vidím, kolik ještě zbývá, podlamují se mi kolena. Ještě, že je na Miladě tak krásně a mám tak dobrou a přísnou společnost, na kterou ještě druhý den vzpomínám na každém svém kroku 🙂 🙂 🙂 Au, to to bolí …

Jezero Milada – ústecká kráska, kterou musíte poznat

Návštěvníci Ústí nad Labem zpravidla míří na hrad Střekov, vyhlídku s restaurací Větruše nebo se vydají na výlet do okolní přírody pyšnící se označením Porta Bohemica. Mnohým však uniká, že před pár lety bylo zpřístupněno jezero Milada nacházející se na samém okraji Ústí. V létě je zajímavou volbou pro koupání v relativně čisté vodě nebo opalovačku na místních písečných plážičkách. Celoročně je pak zajímavým cílem pro cyklisty, běžce, rodiny s dětmi a za dobrých podmínek i pro běžkaře. Na místě je několik okruhů, hlavní okruh má 10 kilometrů a povrch je z většiny štěrkovitý. Bez problémů se dá ale projet s kočárkem. Jezero je atraktivní destinací i pro potápěče (hloubka uprostřed jezera je až kolem 25 metrů) a kiting. Okolo jezera vede i 3,5kilometrů dlouhá naučná stezka seznamující s historií těžby hnědého uhlí na Ústecku a jejím vlivem na místní krajinu i obyvatele a během roku se zde koná řada profesionálních i amatérských závodů a akcí pro rodiny s dětmi. Parkovat se dá hned u jezera. Seznamte se s ústeckou Miladou v podobě pěkného videa. Více informací pak najdete zde.

Tipy a inspirace:

  • Začněte s pohybem co nejdříve.
  • Domluvte se s někým dalším, hůř se to ruší a sdílené zoufalství, poloviční zoufalství.
  • Vždy je lepší jeden okruh než více kratších koleček.
  • Začněte pozvolna – mně těch deset kilometříků docela zničilo a ještě dnes je cítím 🙂

 

 

Facebookmail

Napsat komentář