Víkend v oblacích – nečekaně krásné Jeseníky

Pozitivně zelená krajina, která musí nadchnout doslova každého. Asfaltové cesty bez aut ideální na kola i pro kočárky, přírodní trasy skvělé pro turistiku, v zimě skvělé příležitosti na běžky. Rozumné ceny a hlavně, klid a nádherné výhledy. Z Prahy to není úplně blízko, ale stojí to za to…

Do dalekých Jeseníků nás nasměroval vánoční dárek v podobě víkendového pobytu v nejvýše položeném hotelu v ČR –  přímo na vysílači na Pradědu ve výšce 1492 m n. m. Přivítání, obsluha i vstřícnost k voucherovým zákazníkům nás mile překvapila, stejně tak kvalita ubytování a rozumné ceny, rozhodně doporučujeme.

Ráno bylo zamračené, nebylo vidět na krok. Připravili jsme si plavky a plánovali přesun dolů do Karlovy studánky a tam si užít místní lázně. Po snídani jsme si ale dali krátkého šlofička a to byl ten nejlepší nápad. Mraky se mezi tím rozfoukaly, vyšlo sluníčko a před 12 bylo krásně modro – ideální na výlet po vrcholcích hor. Nádherné výhledy, příjemná teplota, téměř žádní turisté.

Tipy na výlety:

Několik postřehů:
– Skvělé příležitosti pro výlety s kočárky i koly, přírodní cesty pro turistiku
– Málo příležitostí pro občerstvení – jídlo a pití sebou
– Restaurace vaří obvykle pouze do 6 / 7 hodin!
– Stolečky a odpočinková místa
– Na Vysokých stráních je dráha na in-liny
– Na Pradědu je ve vysílači rozhledna – za pěkného počasí jsou tu nádherné výhledy
– Z Pradědu na Ovčárnu je možné jet za 100 Kč na koloběžce

Ubytování
– Překvapivě levné ubytování i jídlo na Pradědu
– Možnost přespání na Horní nádrži PVE (dole stoleček s lavicemi, v prvním patře dřevěná podlaha pro přenocování ve vlastním spacáčku, venku posezení – moc pěkné, nové)
– Pro ubytované na Pradědu, na Ovčárně, v chatě Barborka atd. je možno vyjet autem až přímo nahoru. Ale trasa je jednosměrná. Od celé do půl se jezdí z Karlovy studánky nahorů, od půl do celé se jezdí dolů.

Facebookmail

1 komentář u „Víkend v oblacích – nečekaně krásné Jeseníky“

Napsat komentář