S mimčem na sáňky – třeba do Bedřichova

Když kočárek stávkuje a zapadává do sněhu, zkuste sáňky.

Na horách vládne ladovská zima, všude závěje krásného prašanu. Krása střídá nádheru a my si ji mohli minulý víkend po dvou letech opět naplno užít. Terezka si totiž do Jizerek pozvala rozmazlovací četu v podobě babiček a dědečka. Ale ani spolu nezaháleli a, když my sjezdovali nebo běžkovali, výletili a užívali čerstvého vzduchu.

Sáňky místo kočárku
Už první večer se ukázalo, že tlačit kočárek v těch sněhových muldách je doslova utrpení (i s terénními kolečky). Naštěstí má Terezka skvělé akční prarodiče, které napadlo půjčit sáně. Musím se přiznat, měla jsem trošku obavy – hlavně o ně 🙂 Ale nakonec jsme vyhodnotili, že je to skvělý nápad. Do konstrukce sáněk jsme vložili celou vložnou tašku z kočárku s teplým fusakem, navrch se dala pláštěnka proti padajícímu sněhu a už se frčelo.

Základem je dobrý plán
I přesto, že jsme měli celý víkend plnou podporu a hlídání, kojit musím stále já. Ale i během tří až čtyřhodinových intervalů se dá hodně stihnout a motivace „Přeci nenecháš vlastní dítě hladovět“, funguje skvěle. Ideálním místem, kde se potkat v Jizerkách, je Nová Louka. Případně je možnost dát kratší okruh a potkat se v Bedřichově.

Tipy a triky:

  • Sáňky jsou skvělý nápad – pokud mimčo ještě neumí sedět, tak ideálně v kombinaci s vložnou taškou do kočárku.
  • Nezapomeňte pláštěnku – vložná taška není chráněna žádnou stříškou.
  • Sáňky jsou nižší než kočárek a odspodu jde větší chlad. Doporučuji vložit do vložné tašky pod fusak ještě deku (bude se pak hodit i do restaurace) a dítko o trošku více obléknout.
  • Rádi sjezdujete? zvažte večerní lyžování. Na Malinovce se jezdí každý den od 16:30 do 20:00.
  • Nevýhodou Nové Louky je omezená kapacita a dlouhé fronty. Za nás frontu vystáli rodiče. Pokud ale nebudete mít chuť čekat, nakrmit a přebalit mimčo jde v chatě v 1. patře i mimo restauraci.

 

 

Facebookmail

Napsat komentář