Zasněžené Kunratice

Kunratické jahody zná každý, ale už jste navštívili místní Zámecký park? Teď v zimě má obzvlášť kouzlo.

Nechce se vám ve velkých mrazech na žádný velký výlet, ale ani nechcete celý den sedět doma za pecí? Okruh Zámeckým parkem v Kunraticích je skvělou volbou. Patří k sousednímu trojkřídlému zámku, který stojí na místě původní tvrze. Zámek je pro veřejnost nepřístupný, ale park nabízí ideální podmínky pro pěknou rodinnou procházku, běh a aktuálně i pro běžkování. Po chvilce se budete cítit jako někde mimo Prahu.

My se s Terezkou vydaly na tento 3,5kilometrový okruh: https://mapy.cz/s/1lazB. Ale podle libosti, sil a času můžete prodlužovat či zkracovat. Stejně tak se můžete zastavit u Kunratického rybníka (hned u autobusové zastávky), kde děti bruslí nebo po okrajích bobují.

Doprava:

  • Autem: v objektu Kunratické tvrze je možné zdarma parkovat (a je zde i skvělá pekárna, kavárna, vinárna atd.)
  • MHD: za pár minut jste tu z Budějovický (Poliklinika Budějovická), Hájí atd.. Autobus 193 jezdí každých 10 minut a nejlepší je vystoupit na zastávce Kunratická škola.
  • Pěšky: do Kunratic se dá dojít pěknou procházkou Kunratickým a Krčským lesem z Kačerova, Chodova nebo Roztyl. My pravidelně chodíme z Kačerova, což je cca 5 kilometrů. Ale o tom zase příště 🙂
Facebookmail

Napsat komentář