Akční relax v zámeckém parku Častolovice

Jste v Orlických horách a hledáte tip na výlet s dětmi? Láká vás jednoduchá procházka, zvířátka a sladká svačinka? Tak sem určitě musíte..

Zámeckéhý park Častolovice se nachází nedakeko Rychnova nad Kněžnou, nedaleko je Czech Hobition, o kterém jsme psali v pátek, ale dojedete sem na jednodenní výlet i třeba z Deštné v Orlických horách.

Krom toho, že je to moc pěkný park, ve kterém najdete krásná zákoutí, rybníčky a upravené záhonky, nachází se tu i velká ohrada s jeleny a divokými prasaty.

Děti nejvíc nadchne zámecký minizvěřinec. Krmit a obdivovat mohou kozičky, pštrosy, prasátka, koníky. Nechybí ptactvo, slepičky, husy.. Moc hezké a klidné místo. U vstupu do parku od parkoviště u nádraží je i malé hřiště.

A co by to bylo za park bez zámecké cukrárny, že? Jedna je přímo v areálu zámku, ale je zbytečně předražená a nabídka nic moc. Ale kousek opodál, hned na břehu rybníčku stojí nenápadný domeček, bistro Gloriet s dobrotami, o kterých se vám bude ještě v noci zdát. Čerstvé křupavé preclíky, domácí zákusky a dokonalá romantika u rybníčka. Prostě paráda!

Celý park bez problémů projedete s kočárkem.

Facebookmail

Napsat komentář