Peklo ve vesničce Čertovina

Čertovsky skvělé místo pro malé ďáblíky i vás rodiče.

Už název vesničky Čertovina ve Žďárských vrších u Hlinska napovídá, že do těchto míst mohou jen ti s nejčistším svědomím nebo hodně vysokým sebevědomím. Já osobně jsem si ve vesničce hrála ještě na hrdinu – ale po odbočení z hlavní silnice, kde začíná černočerný les, začínají mít v kalhotech i silnější povahy – Terezčina plenka toho byla dokonalou ukázkou 🙂 Kdo ale vytrvá (a nebo prospí příjezdovou cestu), má se na co těšit.

V místním Pekle se totiž nachází několik pater podzemních chodeb, kterými vás s vtipem provede přímo Lucifer se svými čerty. Prohlídka trvá hodinu a nemá doslova chybu. Nebudu tady popisovat detaily, abych vás neochudila o moment překvapení, ale jistojistě vám můžu slíbit, že se budete bavit od začátku až do konce, dozvíte se řadu zajímavostí a místní čerti a Lucifer stojí určitě za to.

Co se týče dětí, naše malá Terezka to zvládla dobře. Čerti na ní byli hodní, smáli se na ní a já ji v náruči říkala, že jsou to fajn příšerky. Výsledkem bylo, že vydržela program celou hodinu a čertům pořád dělala pá pá pá. Na druhou stranu s námi byli i Terezčini bratránci (5 a 2 roky) a ti to vzdali už v první místnosti, ale bylo to hlavně tím, že je rodina strašila celý den před představením a vzhledem k tomu, že jsou to asi trošku zlobidýlka, dostali z těch tak opravdicky vypadajících čertíků nakonec strach. Ale na pokladně nám bez problémů férově vrátili vstupné. A pro vás rada – děti raději dopředu nestrašte. Jdete si to tam přeci užít.

Pekelný šenk

Součástí komplexu je i krásná zahrádka s atrakcemi (tu jsme bohužel kvůli zimě a podvečerním hodinám nevyužili), ale také úplně skvělá restaurace. Všechno je zařízené stylově ve dřevě, pivko se točí do čertovských rohů a jídla stojí opravdu za to. Vše doplňují úžasné detaily a zpestření, které potěší oko dospěláka i malých ďáblíků. Na místě je k dispozici čertovská místnost s přebalovacím pultem.

Mám-li to shrnout – na to, že nejsem příznivec žádných organizovaných prohlídek a programů, tohle místo mě pekelně nadchlo. Nejenže je to tu všechno krásná práce šikovných českých řemeslných ručiček, ale to místo má nápad, atmosféru, dobře se tu najíte … Mno prostě nemám co vytknout. Pokud budete mít někdy cestu kolem, určitě neváhejte a zastavte se tu jak na prohlídku, tak na čertovskou baštu. Ale nezapomeňte na rezervaci.

Více informací naleznete na www.peklocertovina.cz.

Facebookmail

Napsat komentář