Na kole skrz Lednicko-valtický areál

Nejlepší plány jsou ty, které se mění, aneb jak jsme plánovali výlet do Rakouska, pak k německým Lužickým jezerům a nakonec se ocitli v Lednicko-valtickém areálu.

Od týdenního Rakouska nás odradil Terezčin bacil, od Německa pak déšť předpovídající rosnička. Ve středu v noci jsme tedy byli na začátku plánování prodlouženého víkendu. Vlastně u nás žádné překvapení 🙂 Takhle to dopadne vždycky a je to nejlepší.

Meteoradar Aladin byl optimistický k Mikulovsku, což v kombinaci s místní krásnou přírodou, vinicemi, ale i rovinkami a zajímavými místy znělo víc než skvěle. Ve čtvrtek ráno jsem bookla ubytko a večer už jsem frčeli na Moravu. A byla to (až na uzavřenou D1) skvělá volba.

Základnu jsme měli v Lednici, odkud jsme na kole projeli Lednicko-valtický areál, zajeli se podívat do sousedního Rakouska a v neděli si prošli místní zámecký park. V kombinaci s prvním jarním sluníčkem, místními dobrotami a vínem to byl zase jeden z víkendů snů.

Co se týče terénu, na kopec tu člověk téměř nenarazí, cesty jsou až na výjimky krásně zpevněné a vhodné pro kočárky, nicméně oblast je ideální právě na kolo. Délku můžete zvolit od jednotek kilometrů až třeba po stokilometrové okruhy. Na výletech potkáte krom úžasných staveb, které tu vybudovali Lichtenštejnové, řadu odpočívadel se stolečky i stánky s občerstvením, sklípky a restaurace. Dokonalé zázemí a obslužnost jde ale ruku v ruce s vysokým zájmem turistů. V pátek to byla ještě romantika, nikde nikdo. O víkendu jsme už ale potkávali spousta turistů, a to ještě nejsou prázdniny.

Co se ochutnávek vínka týče, většina sklepů byla zavřená. Ale vynahradil nám to lednický stylový Vinný sklep pod křížkem, kde nás nadchnul svou osobností, přístupem i historkami pan majitel, vínko i pohodová atmosféra. Doporučujeme.

Na více informací o jednotlivých výletech se těšte v průběhu tohoto a příštího týdne. Jen co najdu čas to zpracovat, naservíruji vše ve své nejlepší kráse, ať se můžete vydat po našich stopách.

Facebookmail

Napsat komentář