Diskgolf – procházka se zábavou pro celou rodinu

Létající talíř, přesná muška a dobrá nálada. Toť vše, co je potřeba pro aktivitu zvanou diskgolf. Míst, kam za ním vyrazit, je v České republice celá řada. My navštívili víceúčelový park Chodovská tvrz.

Zelená plocha kolem Chodovské tvrze nás zaujala jako celek. Dá se tu bez problémů zaparkovat, je tu příjemná restaurace se zahrádkou, dvě dětská hřiště, dráhy pro in-liny, spousta místa na piknik, opalování, či jen pro rozložení deky na čtení knížky nebo odpoledního šlofíčka. V objektu Chodovské tvrze je pak možné půjčit si zdarma vybavení na diskgolf nebo minigolf.

A jak funguje diskgolf?
Stejně jako u klasického golfu je cílem projít stanovený počet „jamek“ – v tomto případě košů, do kterých je potřeba dopravit disk podobající se létajícímu talíři. I přes počáteční obavy se s diskem zkamarádíte a začne vám to během chvilky lítat samo. Ale místní nástrahy v podobě stromů, křoví a kopečků vám i tak připraví spoustu příležitostí pro napětí i zábavu. Délka hry je závislá na počtu hráčů a vaší šikovnosti. Ve většině případů se dá deset jamek zvládnout za necelou hodinku. Hru zvládnou s trochou trpělivosti i menší děti a trasa se dá projet s kočárkem.

Facebookmail

Napsat komentář