Lysá hora – výstup na nejvyšší horu Beskyd

Omrzlice, krásné výhledy, dobrá bašta a štěstí na pana Čupu bez trička.

Před měsícem jsem si myslela, že sdílím poslední zimní výlet a ono ne. Lysá hora ale i řada dalších míst v Čechách se včera ocitla pod bílou peřinou. Omrzlice tu, stejně jako při našem výstupu, krásně zbarvila stromky do bíla a rtuť i během dne za sluníčka klesala na mínusové teploty. Ale řeknu vám, stojí to za to ještě nasadit kulicha a vytáhnout rukavice. Cesta už je krásně schůdná a mráz dodává krajině na romantice a dokonalé malebnosti.

Výstup není zadarmo, ať už jdete odkudkoliv, ale ty nádherné výhledy za to stojí. A nejen ty. I místní Bezručova chata vás nadchne svými dobrotami od místního řezníka, vydatnými polévkami a dalšími specialitkami za rozumné ceny. V chatě je i velikánský dětský koutek, mají přebalovací pult i jídelní dětskou židličku.

Krom Bezručovy chaty na vrcholu najdete další možnosti občerstvení, televizní vysílač, horskou službu a meteorologickou stanici.

Na Lysou horu s nadmořskou výškou 1323 m n.m. můžete vystoupat z různých koutů Beskyd. Zkuste třeba jednu z těchto dvou:

 

Facebookmail

Napsat komentář