Nesmeky – led vás v zimě nepřekvapí

Pro dnešek pro vás máme tip, jak mít v zimě jistější krok a neocitnout se v nemocnici se zlomenou nohou nebo naraženou kostrčí.Jak silvestrovské hory, tak další dva výlety na hory nám daly řadu příležitostí vyzkoušet jeden z našich vánočních dárků. Nesmeky – úžasnou věc, u které si říkám, proč jsme s ní tak dlouho váhali. Zvláště pak když v Čechách v zimě na střídačku mrzne a je obleva. Hůlky a opatrnost sice na zmrzlém povrchu hodně pomáhají, ale je třeba i tak dávat pozor. Zvláště pak, když já teď ťapám s bříškem a manžel s Terezkou v nosítku a napadají nás jobovky alá noční výstup na Sněžku 🙂

Co ty nesmeky vlastně jsou?
Lidově se jim říká mačky pro děti a jde o kovové hroty, které si přiděláte zespoda na podrážku, a tím získáte lepší stabilitu na zledovatělém, bahnitém nebo mokrém povrchu. Na trhu seženete řadu modelů v různých cenových hladinách a s různými parametry. Vybrat si můžete univerzální nebo přímo ve vaší velikosti. Dále se liší hmotností, kvalitou materiálu a manipulací.

Nám Ježíšek vybral na základě velmi dobrých recenzí nesmeky Grivel Mont Blanc SPIDER a nemůžeme si je vynachválit. Váží 140 g a jdou sbalit do malé obálky, takže při odchodu na výlet nemusíme řešit dilema, zda je přibalit do batohu pro všechny případy nebo šetřit záda a nechat je doma. Jednoduše se nasazují, materiál by měl něco vydržet a neměl by jen tak popraskat.

Pokud také holdujete zimním horám a zimním procházkám, zvažte, zda si je taky nepořídit. Je to nákup, který se vyplatí a může vám i vašim dětem zachránit zdraví. A třeba je to i vhodný tip na dárek pro rodiče či prarodiče.

Pozn.: náhledový obrázek je opravdu jen pro pobavení. Nesmeky pro mimina jsme ještě nenašli 🙂

Facebookmail

2 komentáře u „Nesmeky – led vás v zimě nepřekvapí“

Napsat komentář