Procházka okořeněná plavbou přívozem

Na následující dny hlásí rosničky krásné počasí. Co ještě využít poslední šance a spojit procházku Prahou s některým z přívozů Pražských Benátek?

Přívozů, na kterých můžete uplatnit Lítačku nebo jet s dětmi do 3 let zadarmo (máte-li jeho občanku nebo pas), se v Praze nachází hned sedm. Některé nabízí pouze převoz z jednoho břehu na druhý, některé mají i více zastávek. Každopádně, všechny vás dovezou na zajímavá místa a jistě zpestří jakoukoliv procházku. Přívozy jezdí do konce října cca každých 20 minut, a to od 8:00 do 18:30. Bližší informace o jízdních řádech naleznete zde.

Vydejte se třeba na některý z těchto výletů:

  • Z Lahoviček do Podolí (6 km) – nenáročná procházka po méně rušném břehu Vltavy s projížďkou 2 lodičkami a zastávkou u koziček, ovcí a dalších domácích zvířat. Více info zde.
  • Z Prahy – Sedlec do Stromovky (6,3 km) – kombinace vláčku, přívozu a příjemné procházky. Více informací včetně trasy naleznete zde.
  • Z Podbaby do Podhoří – přívoz, který nabízí nesčetné možnosti výletů různých vzdáleností – na jedné straně se nachází Troja a Stromovka, na druhém břehu se rozkládá úžasné Šárecké údolí.
  • Vláčkem do stanice Dolní Mokropsy, přívozem přes Berounku a poté na prochajdu do Přírodního parku Hřebeny. Řada možností. Kočárek ale raději nechte doma.
Facebookmail

Napsat komentář