Bavorský les s dětmi – lyže, turistika, termály

Tipy, co podniknout s dětmi (ale i bez nich) na německé straně Šumavy. Inspirace, kde si zalyžovat, kam vyrazit na výlet i kde si odpočinout.

Kupodivu to není daleko a ani to není drahé. A nepotkáte tu zdaleka tolik lidí jako na české straně Šumavy. Níže vám poradíme, kam vyrazit na lyže, kam na pěší výlet, kde se vykoupat a jaké městečko určitě nevynechat.

Ski areál Mitterfirmiansreut (zkráceně Mitterdorf)

Lyžařské středisko, ve kterém najdete parádní zázemí pro malé začínající lyžaře. Tři koberce, kolotoč. Děti na 4 hodiny platí 5 euro, což je super. Pěkný je i zbytek areálu. Modrou sjezdovku zvládnou i malí lyžaři. Na zbytku se vydovádí i zkušení lyžaři. Z pohledu vleků jsou tu kotvy a sedačka. V lyžařské škole mají i české instruktory. Součástí areálu je i sáňkařská dráha. Krátké video ze Ski areálu Mitterdorf můžete zkouknout tady.

Kolem Mitterdorfu a vedlejšího Philipsreutu vedou i běžkařské trasy. Já zkoušela pěkný pětikilometrový okruh na vrcholu: více o trase zde.

This slideshow requires JavaScript.

Pěší výlety

Nedaleko Mitterdorfu jsou 2 nádherná místa, kam stojí za to vyrazit na výlet – okolí Třístoličníku (německy Dreisessel) a rozhledna Haidel.

Z parkoviště u Třístoličníku můžete vyrazit na cca 500 metrů vzdálenou kamennou vyhlídku Dreisessel a do místní restaurace. Už tady si užijete nádhernou zimní přírodu i výhledy. Tuto variantu si můžete o kousek prodloužit na vyhlídku Hochstein (více info o výletu zde). A pokud máte dostatek sil, moc doporučujeme hřebenovku vedoucí k takzvanému Trojmezí (místo, kde se potkávají hranice ČR, Německa a Rakouska) a nejvyššímu bodu Šumavy, na Plechý. Je to nádherný výlet. Detailnější popis výletu najdete v Databázi výletů.

Druhou oblastí, kterou bychom vám doporučili na výlet, je oblast kolem rozhledny Haidel. I tady půjdete nádhernou přírodou a v půlce si můžete vylézt na rozhlednu s parádními výhledy. Více informací v naší Databázi výletů.

This slideshow requires JavaScript.

Pasov

Z měst, které v okolí Mitterfirmiansreutu najdete, doporučujeme k návštěvě jednoznačně město Pasov. Je to město s krásnou atmosférou, hezkými obchůdky, historickými lákadly, promenádou. Určitě si sem zajeďte. Více o našem doporučeném okruhu včetně informací, kde zaparkovat nebo kam si zajít na dortík, najdete zde.

This slideshow requires JavaScript.

Welleness za odměnu

Není snad nic lepšího, než se po lyžovačce ohřát v příjemných termálech, ve vířivce nebo v sauničce. Na německé straně Šumavy najdete hned několik zajímavých míst, kam se zajet vykoupat.

My jsme vyzkoušeli Karoli Bad ve Waldkirchenu. V základním vstupném je vstup do bazénu, dětského bazénku, vířivky, páry a bylinkové sauny. Doporučujeme ale připlatit vstup do Středomořské zóny, díky čemuž se dostanete do vyhřívané části s opravdu teplounkou vodou a vířivkami.

Druhým místem, které můžeme jen doporučit, jsou Sonnen Therme. Toto jsou opravdu lázně s léčivou teplou vodou. Je tu několik bazénků s léčebnými tryskami, vířivka, pára, dětská zóna, Kneiipovy lázně. Po 6. hodině platí večerní zvýhodněný vstup. Jen pozor na to, že děti nesmí kvůli teplé vodě do všech bazénků.

This slideshow requires JavaScript.

Uložte si všechny krásné zážitky

Když už strávíte krásný čas v místě, jako je Bavorský le, nezapomeňte si uložit všechny vaše krásné zážitky. Je škoda je zapomenout. Zážitky totiž brzy přebije něco nového. Pomoci vám může naše Kronika zážitků. Tvoří se online, z mobilu. Je to rychlé, k dispozici je řada šablon. Výsledek vám vždy přijde obratem do emailu a vzpomínku si můžete založit do našeho nebo vašeho šanonu.

This slideshow requires JavaScript.

Facebookmail

3 komentáře u „Bavorský les s dětmi – lyže, turistika, termály“

Napsat komentář