Ústí nad Labem – Větruše a další zajímavosti pro děti

Co dělat v Ústí nad Labem s dětmi? Kam se jít vykoupat, kam na hřiště?

Když jsem se před léty dozvěděla o tom, že by měla vést k zámečku Větruše lanovka, brala jsem to jako silvestrovský vtípek. Ale stal se realitou. I vy si tak můžete užít jízdu snad tou nejabsurdnější lanovkou v Čechách. Vede z ústeckého nákupního centra Fórum k zámečku Větruše na kopečku nad městem. Jízda trvá cca 3 minuty 🙂

Nahoře se nachází restaurace se zahrádkou, zrcadlový sál, přírodní bludiště, vyhlídka na město a pěkné dětské hřiště. Do budoucna by tu měl vyrůst i dinopark. Vede odsud i pěkný výlet k Vaňovským vodopádům nebo se můžete zajít podívat k Humboldtově vyhlídce (800 metrů jedna cesta).

Lanovka vás bude stát tam a zpět 45 Kč, platí se i za kočárek. Děti do 6 let zdarma. V nákupním centru Fórum je dětský koutek. Na Větruši probíhají i různé akce pro děti i dospělé, divadýlka. Hned u nákupního centra mrkněte na místní raritu, kostel Na nebevzetí pany Marie, jehož věž je vychýlená v důsledku bombardování o víc než metr.

Z dalších zajímavostí, které můžete v Ústí s dětmi zažít a stojí za to:

  • jezero Milada, o kterém jsme psali v článku Akční u jezera Milada. Dá se tu koupat, jezdit na loďkách, paddleboardech, běhat, jezdit na kolech a nově snad i na bruslích.
  • Kemp Loděnice – fajn místo hned u Labské stezky s malým brouzdalištěm, hřištěm a hospůdkou se zahrádkou. Jen jídla nejsou moc baby-friendly.
  • Moc pěkná zoologická zahrada se spoustou zvířátek a vyžití pro děti. Jen má nevýhodu toho, že je umístěná v kopci. Ale dá se tu využít vláček, který vás vyveze k hornímu vchodu a dolů si budete užívat zvířátka a hřiště.
  • Hrad Střekov a Zdymadla – atrakce, která k Ústí neodmyslitelně patří, ale malé děti je úplně neocení. Pokud máte ale čas, vyrazte i sem.
  • Ústí nad Labem je ideálním startovním místem, odkud vyrazit na kole na Labskou stezku směrem do Drážďan. Více v článku Vltavská a Labská stezka s dětmi.
  • Výlet v Ústí nad Labem můžete spojit s návštěvou Děčína, který je také prima městem pro návštěvu s dětmi. Více v článku Děčín – město zážitků a atrakcí pro děti.
  • Řada krásných výletů do Českého středohoří – pro inspiraci mrkněte do naší databáze výletů pro rodiny s dětmi.

This slideshow requires JavaScript.

Facebookmail

Napsat komentář