Novohradské hory – zapomenutý klenot Jižních Čech

Voucher od Ježíška nás zavedl do Safari resortu v Hluboké u Borovan. A my mooooc děkujeme, protože jsme měli možnost navštívit pro nás doposud neznámé Novohradské hory.

Výstup na nejvyšší vrchol Novohradských hor, Kamenec (1072 m n. m.)

Moc pěkný a jednoduchý výlet, který téměř až na vrchol zvládnete s kočárkem. Stoupání je minimální, terén příjemný. A ty krásné louky kolem. Spousta borůvek. Skalnatý vrchol na závěr. Opravdu pěkný výlet. Více informací o trase najdete v naší databázi výletů nejen pro kočárky. Cestou na start výletu nebo při cestě zpět se můžete vykoupat v Pohořském rybníku. Pokud hledáte stylové občerstvení v pěkném prostředí, mrkněte na Lesovnu Žofín. Je to tu krásné, moc jsme si pochutnali a koukali jsme, že se tu dá i ubytovat.

This slideshow requires JavaScript.

Safari resort

Moc pěkné (ale pravda, ne úplně levné) ubytování, velké dětské hřiště, rybníček s pramicí, statek s domácími zvířátky. Za poplatek vás vyvezou na „safari“, na kterém uvidíte bizony, jeleny a divoká prasata. My vše viděli za plotem a v hodinové jízdě autobusem jsme neshledávali za tu cenu až tak velkou přidanou hodnotu. Ale to nic nemění na tom, že je to pro mnohé hlavní lákadlo tohoto areálu. Jídlo je dražší, ale z lokálních surovin. Takový bizoní steak nebo guláš si jen tak nikde nedáte. Co jsme ale nepochopili – vše je tu zaměřené na děti a hlavní dětské jídlo představuje řízek s hranolky. To je moc velká škoda. Více informací o celém areálu najdete zde.

This slideshow requires JavaScript.

Borovanský mlýn

Místo, které nás nadchlo ještě víc než celý Safari resort. Místo, které stojí určitě za návštěvu. Pohádková půda plná postaviček z nejrůznějších pohádek. Venku velikánské dětské hřiště, zvířátka. A restaurace? Mňamózní, úžasná. Vhodná pro děti, skvělý tip i pro nejmlsnější jazýčky. Opravdu. Moc jsme si pochutnali a strávili tu krásné odpoledne. A dá se tu také případně ubytovat. Více zde.

This slideshow requires JavaScript.

Celkově jsme měli pouze víkend a moc jsme toho nestihli. Ale určitě se sem rádi vrátíme. Je tu opravdu nádherná příroda, louky plné barevných kvítek, koupací jezírka a minimum lidí. Na své si přijdete jako milovníci turistiky i kol. Tak zase brzy, Novohradské hory 🙂

Facebookmail

Napsat komentář