Sarvár – maďarské lázně vhodné i pro děti

Před týdnem jsme pro vás připravili společně se Zuzkou Reyne článek Dovolená u Balatonu s dětmi a dnes máme pokračování. Bára Charvátová alias Máma v kuchyni pro vás sepsala krátkou recenzi na lázně Sárvár. Vypadají úžasně, jak z pohledu relaxu pro dospělé, tak lázeňského i toboganového vyžití pro děti. Řekněte sami ..Termální lázně Sárvár doporučuji jako skvělý kompromis mezi množstvím a úrovní služeb a vzdáleností od českých hranic. Z Brna jsou dosažitelné za zhruba tři hodinky. Lze se vyhnout i zpoplatněným dálničním úsekům. Rodinné vstupné (2+1) koupíte v přepočtu za asi 800 Kč, což je často cena za jednotlivce do českých aquaparků.

Těšit se můžete na neomezené celodenní využití vnitřní i venkovní části. Ta se v obou případech skládá z celé řady léčivých bazénů různé teploty (sem smějí děti od 14 let a plavčík to skutečně hlídá). Ale ani s malými dětmi se zde nebudete nudit.

Lázně Sarvár – vyžití pro děti

Bazény ve vnitřní části mají všechny teplou vodu. Promodralé rty a zimnice nehrozí. Najdete tu malý bazén pro batolata, kde je vody po kotníky. Jsou tu závěsné houpačky pro nesedící děti, malá skluzavka, jemný vodotrysk. Chodící děti se mohou vyřádit v dalších bazénech s herními prvky – stříkačky, balónky, přelévání vody, skluzavky i tobogány v nejrůznějších velikostech. Uprostřed zóny je vířivka, ze které mohou rodiče na děti dohlížet, samozřejmostí je i kneippův chodníček, plavecký bazén nebo bazén s vlnobitím.

Sarvár – jídlo, kočárky, postýlky

Součástí je jídelna, ve které se velmi dobře vaří po celý den. Dále tu najdete dva bary a cukrárnu. Ze suchých atrakcí se tu pro děti nachází tepidárium (slabší sauna), herní zóna s prolézačkami a hrací koutek s hlídacími tetami, kde můžete nechat své dítě zdarma. Najdete tu přebalovací pulty a po areálu se můžete pohybovat s kočárkem. Jako velkou výhodu vidím i dětskou klidovou místnost, kde můžete využít postýlky jak se zábranami, tak bez nich. Ač je místnost uprostřed všeho dění, je v ní skutečně klid a dá se v ní pohodlně vyspat. Strávit tu tak můžete opravdu celý den. Součástí vnitřní části areálu je i několik odpočinkových zón s lehátky.

Letní zóna

Venkovní část si představte jako obrovské koupaliště se spoustou herních prvků pro děti každého věku. Pro ty nejmenší je atraktivní hlavně pirátská loď a hrad, jehož katakombami vede voda. Starší děti určitě ocení velké tobogány se čluny či kamikaze skluzavku. V létě je v provozu řada stánků s rychlým občerstvením a zmrzlinou. Celý areál je zatravněný, takže můžete piknikovat nebo odpočívat na dece.

Suchou nohou můžete do areálu přijít z hotelu či penzionu, se kterými je propojen. V létě stejným způsobem funguje i kemp, kudy můžete projít brankou a vstupné máte v ceně pobytu.

Personál je zvyklý na českou klientelu. To důležité tedy umí říci česky a stejně tak zde najdete v češtině i důležité popisky. I webová stránka češtinu nabízí, tak ji neváhejte prolistovat. 🙂

This slideshow requires JavaScript.

Facebookmail

Napsat komentář