Konec zmrzlým nožkám

Noha jako v bavlnce, v teploučku a zároveň vhodná pro jakoukoli aktivitu včetně horských výšlapů. To jsou botky Keen. V zimní variantě zahřejí i v -32 stupních!

Když se řekne Keen, každému se vybaví letní sandály pro děti i dospělé, které přežijí (zvláště v dětské variantě) úplně všechno. Ale věděli jste, že vyrábí i pevné a stejně kvalitní celoročky nebo zimní sněhule?

Díky spolupráci s Keen (rozumějte, chtěli jsme botky sami vyzkoušet, není to placené partnerství) jsme měli možnost otestovat dětské botky na všechna roční období. Letní sandálky není třeba nijak zvlášť představovat. Skvěle chrání nohu, dají se nosit do vody, na hory, na kolo i do města. Celoroční pevné botky jsou na tom podobně. Parádně fixují nožičku, mají kvalitní podrážku, takže se dají využít i na hory na kameny, a zároveň jsou lehoučké a pohodlné. Výhodou je i GoreTex, který nožku ochrání před deštíkem nebo mělkou kaluží.

Zimní sněhulky do -32 stupňů

Zimní modely nabízí stejný komfort, pohodlí a ochranu nožičky jako celoročky nebo sandálky, ale navíc krásně hřejí. Stačí běžná ponožka, není třeba žádných teplých ponožek. Vyšší bota chrání vklouznutí sněhu do boty a je super i do nosítka / krosničky, protože chrání nožku, i když se vyhrne nohavice. Membrána zas brání promočení. Podrážka má fajnový vzorek, drží i v terénu, neklouže. Zapínání je jednoduché na stahovací gumičku a suchý zip, což je rychlé a zároveň funkční (jen bych osobně výrobcům doporučila delší sucháč, aktuální délka je tak tak). I po celodenní hřebenovce na horách měla Terezka teploučké nožičky a suchou ponožku (na rozdíl od nás rodičů) 🙂 Takže pokud chcete mít jistotu, že dětem bude na nožky teplo i po celém dni na sněhu a nebudou kňourat, zimní Keeny jsou sázka na jistotu. Terezka má Keen Terradora Winter WP C. Mimochodem, teď zrovna jsou ve slevě 😉

Hlavní nevýhodou je snad jen cena. Uznávám, že zejména pro děti je nákup opravdu vysoká investice. Na druhou stranu ty botky neztrácí na kvalitě, nesešlapou se, po sezóně nepoznáte rozdíl a bez problémů je prodáte dál.

Jinak co se týče botiček a našemu přístupu k nim, více najdete v článku Botky, boty, botičky.

Facebookmail

Napsat komentář