Týdenní hřebenovka s kočárkem a 2 dětmi – jak se zabalit?

Když člověk vyrazí na týdenní dovolenou autem a spí na jednom místě, nabalí tuny věcí. Znáte to „Auto to uveze.“. Když se ale rozhodnete vyrazit bez zázemí auta, nebo dokonce na vícedenní hřebenovku jako my, je třeba při balení trošinku prioritzovat. Zvlášť když máte jen jeden pohon, jako jsem měla pro tentokrát já, k tomu dvě děti a je zima jako v ranci.

Sportovní vozíky (alespoň náš staroušek Chariot) pojmou opravdu hodně. Do prostoru u nožiček se vejde celé balení plenek. Dost místa je i pod miminkovníkem. Do síťky na zadní straně kočárku jsem nastrkala péřové bundičky a vesty. V kapse u kočáru jsem vezla notebook, svačinku, pití, přebalovací sadu, pohotovostní oblečení na přiobléknutí nebo převlečení.

Vše ostatní pojmul batoh na zádech. Šlo hlavně o oblečení. Snažila jsem se mít minimum věcí a stejně jsme toho měly hodně. Nosily jsme pořád téměř to stejné, většinu teplých věcí jsme měly na sobě. Na týden úplně stačí 3 sady spodní vrstvy, pyžámko, mikča a horní vrstva. Důležitá je pláštěnka. Boty jsme měly každá jedny na nohou. Já a Terezka navíc Skinnersky na chatu. Věci na plavání, rychleschnoucí ručník a pro každou  jeden oblíbený pejsek. A fixka na kreslení šišek a kamínků 🙂

Ideální batoh na výlet s dětmi

Co se batohu týče, měla jsem během našeho výletu možnost otestovat Ferrino Agile 35. Nejdřív jsem měla trošku obavy, protože podle popisu na webu je určený hlavně pro skialpinisty, horolezce a milovníky sněžnic, neb má různé vychytávky na držení cepínů, helem apod.. Ale po dvou týdnech v terénu musím uznat, že je to úplně dokonalý batoh i z pohledu využití pro akční rodiny / maminky s dětmi. V továrně Ferrino v Itálii ani netuší, jaký family-friendly batoh vyrobili. 🙂

Má totiž hned několik výhod:

  • Je extrémně lehoučký. Netaháte žádné zbytečné gramy navíc. Malí svišti a veškerá jejich výbava úplně stačí.
  • Batoh lze pohodlně kombinovat s nosítkem.
  • Nebolí z něj záda – má příjemné polstrování popruhů i propracovaný zádový systém.
  • Je tak akorát veliký a lze jej flexibilně zvětšovat / zmenšovat – využijete ho na jednodenní výlet, ale i týdenní hřebenovku.
  • Má z venku spoustu přehledných kapsiček a poutek. Ty se vždycky s dětmi hodí. Já v nich nosím pláštěnku, pohotovostní proviant, pitíčko, kapesník, jelení lůj.
  • Má píšťalku. Nepoužíváme ji sice ke standardním účelům, kvůli kterým tam byla přidána, ale když se Barunka začne v nosítku nudit, na dobrou půlhodinku ji zabaví.

Nevýhodou je snad jen to, že nemá pláštěnku. Tu je potřeba pořídit extra. Nebo se schovat i s batůžkem do ponča.

Takže pokud hledáte batoh na kratší i delší výlety a nechcete spoléhat jen na malinkaté batůžky svých ratolestí, mrkněte na tohoto fešáka. Pokud hledáte něco většího, nějakou pěknou krosnu na cestování s dětmi, mrkněte na recenzi na velké krosny, se kterými jsme bez problémů přežily tři měsíce v Asii. Více v článku Život ve dvou krosnách.

Mno a pokud řešíte i jiné vybavení než batoh, téma jak se rychle a snadno zabalit nebo například jak být akční i s dětmi, určitě vám pomůže i naše knížka Akční rodiče od A do Z :- ) A pokud řešíte, jak si uchovat krásné vzpomínky, mrkněte na naši on-line aplikaci Kronika zážitků, díky které si můžete zážitky uchovávat snadno a rychlo třeba přímo z cesty z výletu a nikdy na ně už nezapomenete 🙂

This slideshow requires JavaScript.

 

Facebookmail

2 komentáře u „Týdenní hřebenovka s kočárkem a 2 dětmi – jak se zabalit?“

Napsat komentář