Elbe-freizeitland Königstein

Hřišťátek pro děti je u nás i v zahraniční nespočet. Adrenalinových parků pro dospělé jakbysmet. Ale míst, kde najdete obojí dohromady už tolik není.

Rozlohově nejde o velký areál, ale atrakcí pro děti i dospělé tu najdete opravdu hodně. Celý park si můžete prohlédnout buď z výšky na některém z jezdících zvířátek (bohužel musíte šlapat, což když přijedete po Labské cyklostezce jako my, úplně jako dospěláci neoceníte) nebo z vláčku, který projíždí mezi miniaturními stavbami, které najdete v Českosaském Švýcarsku. Moc krásná jízda.

Atrakce jsou tu pro všechny věkové kategorie. Úplně nejmenší se vyřádí v malém domečku u kavárničky, kde je i malinká klouzačka s balónky. Pro starší děti, je tu věž s balónky, trampolíny, nafukovací horolezecké stěny, klouzačky, autíčka, odrážedla, vodní traktůrky na rybníčku. Součástí jsou i soustavy domečků spojené různými lanovými prvky doplněné o klouzačky, tyče a žebříky. Na místě můžete vyzkoušet zorbning i jízdu z dlouhého tobogánu v pytli. Součástí areálu je velké bludiště.

Pro starší děti a dospěláky je tu na první pohled opravdu úžasné lanové centrum, můžete se svézt nad celým areálem na kladce a na místní věži otestovat, jak moc se bojíte výšek. My neměly tolik času a chtěly jsme se věnovat hlavně holčičkám, které měly atrakce jako odměnu za to, že krásně zvládly cykkoúsek z Děčína do Königsteinu, ale věřím, že když si vše dobře naplánujete a rozvrhnete hlídání, vyřádíte se tady do sytosti i jako dospěláci.

Jediné, co nám v parku chybělo, bylo občerstvení. Kavárna byla zavřená. Fungoval jen automat na kávu. Takže sváču pro jistotu s sebou. Na druhou stranu, hned před parkem je penzion s restaurací s krásnou teráskou s výhledem na Labe, kde moc dobře vaří a dělají mňamózní poháry. Jen to všechno zbaštit, to je výzva. Porce jsou opravdu veliké. V restauraci mají dětské židličky, přebalovací pult, dětské menu, dětské poháry i speciální barevné dětské ubrousky. Uvnitř jsme našly i pár hraček a knížek, kterými jsem holky zabavily, než donesli jídlo.

Mimochodem, v Königsteinu je i krásný hrad, kde jsou před Vánoci moc pěkné vánoční trhy se středověkou atmosférou (ale platí se vstupné) a můžete odsud vyrazit na řadu tůr do Českosaského Švýcarska.

Více informací o parku na https://www.elbefreizeitland-koenigstein.de/

Facebookmail

2 komentáře u „Elbe-freizeitland Königstein“

Napsat komentář