Děčín – město zážitků a atrakcí pro děti

Nevím, zda bych tu chtěla bydlet, ale za návštěvu tohle městečko určitě stojí. Nebudete se tu nudit s dětmi, ani bez dětí.Děčín za poslední dobu velmi rozkvetl a je vidět, že se tu velmi snaží podporovat cestovní ruch, lákat turisty a rodiny s dětmi. Na skále pod známou Pastýřskou stěnou je vyhlášená via ferrata, můžete si tu půjčit rafty a vydat se do Německa po Labi, nebo zkusit netradiční prohlídku zámku.

Kocanda – hřiště a restaurace

Skvělým místem přímo na Labské cyklostezce je Kocanda ve Starém Děčíně. Je tu velké dřevěné hřiště s řadou zajímavých vychytávek, které jen tak někde nenajdete. A kolem hned tři možnosti dobrého občerstvení. Restaurace Kocanda, která je luxusnější a dražší než zbytek, ale nabízí posezení uvnitř a je tu krytá hernička. Jídlo bylo mňamózní. Hned u hřiště se pak nachází bufet U Kocánka. Místní štrůdl nemá chybu. Naproti v Bistru Kozinec měli úžasnou domácí zázvorovou limču a zdravější jídla. Ceny rozumné, obsluha až neuvěřitelně milá, ochotná a usměvavá. Na obou místech. Jedno hezké hřiště jsme objevili i na druhém břehu Labe nedaleko nádraží.

Kemp Děčín

Babyfriendly kemp, který podle našeho názoru nemá v Čechách úplně obdoby. Spát můžete ve vlastních stanech nebo karavanech. My využili možnost půjčeného rodinného stanu s matracemi a peřinami. Dospělá osoba 280 Kč, děti neplatily. Součástí je umývárka pro děti s přebalovákem, nočníkem a vaničkou. Za umývárky se neplatí, není tu žádné omezení a teče krásně teplá voda. K dispozici je vybavená kuchyňka. Vše nové a čisté. V kempu je i velká jurta se stoly a dětským koutkem, venku trampolína dětské hřišťátko. Potěšily i bezplatné boxy na kola, jejichž součástí je i zásuvka na nabíjení elektrokol. A na Kocandu je to coby kamenem dohodil.

Krom zmíněného Děčín láká k procházkám na Labské pískovce, do místní zoo a aquaparku. Ale o tom zase příště. A vy, jestli budete mířit do Českosaského Švýcarska nebo do Německa, určitě tu přibrzděte.

Facebookmail

3 komentáře u „Děčín – město zážitků a atrakcí pro děti“

Napsat komentář