Akční u jezera Milada

Kolo, běh, vodní radovánky, výlety s kočárkem, romantické západy slunce a v zimě běžky. To všechno můžete zažít u ústeckého jezera Milada.

Výhledy, které jsou právě tady, snad nikde jinde nezažijete – romantická chemička, kterou máte odsud na dohled, nemá konkurenci. Ale stejně tak jezero samotné. Takže pokud jste Ústečáci, nebo budete mít někdy cestu na sever Čech, určitě se tu zastavte. Voda je čistá a osvěžující, na hlavní pláži je i pár atrakcí pro děti. Voda je klidná, takže se tu dá skvěle drandit na lodičkách a paddleboardech. Prkno si můžete půjčit na pláži Trmice u Paddleboardy Usti. Dospělí platí 120 Kč na hodinu, děti 50 Kč a právě prý otevírají dětskou paddleboardovou školku. Dospěláci mohou využít yogu na paddleboardech. Já zatím vyzkoušela jen obyčejnou jízdu, na yogu si zatím netroufám, ale bylo to úplně boží!

Jezero je ale atraktivní destinací i pro potápěče (hloubka uprostřed jezera je až kolem 25 metrů) a kiting. Hned vedle půjčovny paddleboardů je bufík s točeným pivečkem, ovocným Birellem a limonádou. Takže místu nechybí vůbec nic.

Nudit se ale nebudete ani na souši. Jezero je tak akorát velké a povrch je bezva na kolo, běhání i procházku s kočárkem. Nejčastější okruh má 10 km a najdete ho v naší databázi výletů nejen pro kočárky.

Okolo jezera vede i 2,5kilometrů dlouhá naučná stezka seznamující s historií těžby hnědého uhlí na Ústecku a jejím vlivem na místní krajinu.

Parkovat můžete na parkovišti u hlavní pláže, ale dá se bez problémů parkovat i u silničky nad pláží Trmice.

This slideshow requires JavaScript.

Facebookmail

2 komentáře u „Akční u jezera Milada“

Napsat komentář