Balíme na cesty

Také jste zvědaví, co se v těch 45 kilech na našich zádech ukrývá? Co všechno máme na ty tři měsíce v Asii sebou?

Když jsme jeli v létě na 2,5 týdne k Lago di Garda, měli jsme auto včetne rakve plné k prasknutí. I přesto, že si troufám říci, že balení máme poměrně v malíku (v naší knížce Akční rodiče od A do Z najdete konkrétní seznamy, co sebou pod stan, na hory, na kola, na letní či zimní dovolenou). Když má člověk totiž auto, balí spousta zbytečností, drobností, prostřednictvím kterých zvyšuje svůj komfort a pohodlí.

Tentokrát jsme ale byli limitováni (místo prostorného kombíka) dvěma krosnama (Vybrali jsme Ferrino Highlab X.M.T. 80+10). Balili jsme minimalisticky, rozumně, ale i tak jsme celkově skončili na 45 kilech. Nezdá se to, ale při cestování s dětmi potřebujete spousta drobností, hodně váží elektronika. Dali jsme si záležet na poctivě vybavené lékárničce, nepodcenili zásobu repelentů, opalovacích krémů, máme pro holky moskytiéru, lahvičky na pití, mističku, hrneček, láhev na filtraci vody. Pro každou princeznu vezeme bambusový spacáček na spaní a nosítko.

O jednotlivých vychytávkách budeme psát postupně, dnes něco málo o oblečení.

Tuto oblast jsme přepískli a budeme část věcí posílat s rodiči domů nebo necháme tu (zásadně do Asie bereme starší věci, abychom lépe zapadli a starší garderobu mohli vyměnit za novou). V Asii totiž mají spousta levných místňáckých hadříků z příjemných materiálů, s krásnými vzory, které si je škoda nekoupit. A k našemu překvapení toho mají hodně i pro malinkaté děti. Vedle toho všude fungují prádelny za rozumný peníz (40 Kč za kg i se žehlením).

Pokud budete krom moře cestovat i po národních parcích ve vyšších nadmořských výškách, reálně vystačíte s 1 tričkem, 1 tílkem, 1 nátělníkem, 1 kraťasy / sukní, dlouhými kalhoty, mikčou, větrovkou, plavkami, něčím na pláž, nákrčníkem, 2 ponožkami a 7 kusy spodního prádla a čapkou proti sluníčku (u dětí je dobré, když chrání krk). Pro děti je super UV tričko. My máme Didrikson – trička jsou super, holky je nosí i ve vnitrozemi, jsou parádní v horku do manduky, mimča se v nich tolik nepotí. Dále přibalte 1 punčocháčky, pro miminka jsou super 2 dupačky. Pro malá dítka se hodí jedna teplejší čepička přes ouška. Já nedám dopustit na kojicí košilku Cariwell – ideální do letadla, místních doravních prostředků, kde je jak v mrazáku, do stanu atd.

Vše balíme pro všechny případy do igelitek. Člověk má větší přehled a když přikde nějaký nečekaný deštík, bude všechno v bezpečí.

Facebookmail

1 komentář u „Balíme na cesty“

Napsat komentář