Sůl nad zlato aneb tak trochu jiná hernička

Minulý týden jsme objevili Solnou jeskyni Zahradní město – další z pěkných babyfriendky míst v Praze, ve kterém si můžete zpříjemnit s dětmi nejedno pochmurné podzimní odpoledne. A pokud to budete chtít spojit i s krátkou procházkou, doporučujeme Hamerský rybník, který je odtud nedaleko.

Solná jeskyně je super místo na relaxaci a posílení imunity. A pokud se koncept vymazlí tak, jako to udělali v solné jeskyni na Zahradním městě, je to víc než prima i pro pobyt s dětmi. Mají tu totiž úžasnou herničku. Děti si tu vyhrají s nespočtem hraček – mohou vozit sůl na autech, nabírat ji bagrem, přesýpat přes sítko do kyblíčku, nebo z ní třeba vařit v kuchyňce a poté krmit panenky. Vybere si tu každý. Prostě takové řádění „na písku“, na kterém vám děti v zimě  neprochladnou a kde ještě nevědomky posilují své zdraví.

Pobyt v solné jeskyni díky směsi solí z Mrtvého, Egejského a Černého moře, ale také z Himalájí a ruských solných dolů posiluje organismus v boji s nejrůznějšími podzimními virózami, čistí dýchací cesty a působí skvěle na děti s oslabenou imunitou. Čím tu děti více řádí, tím je to pro ně zdravější. Ale nebojte, nikdo vám nevynadá, že vyrušují – hodiny s dětmi jsou zvlášť a počítá se s tím, že mohou být hlučnější. Přijít můžete i s malým miminkem, jsou tu pro ně připraveny speciální deky – buď na lehátko nebo na ležení na zemi. K dispozici je přebalovací pult, na záchodě dětské prkýnko. Jediným handikapem jsou schody při vstupu, ale dá se použít nákladní výtah – dáte do něj kočárek, sejdete pěšky a přivoláte jej do přízemí. Sebou vám stačí náhradní bílé ponožky, nic víc nepotřebujete. Dítě do 10 let má vstup s dospělou osobou zdarma. Děti do 1 roku mají volný vstup úplně vždycky. Více informací na zde.

A výlet v okolí? Doporučujeme zajít k Hamerskému rybníku. Dají se tu krmit labutě, kachny, kapříci. A přímo do areálu Hamr Sport můžete zajít na cenově přijatelné, ale dobré jídlo. Případně tu mají i velkou dětskou herničku pro malé i větší rošťáky.

Facebookmail

1 komentář u „Sůl nad zlato aneb tak trochu jiná hernička“

Napsat komentář