Teplé jídlo na cestách – bez vařiče a elektřiny

Praktické řešení, jak si i na cestách užít teplou večeři a nezaplnit půlku batohu vařičem a plynovou bombou.

Znáte to – už se radujete, jak jste se úspěšně zabalili do malého batohu, ale najednou si všimnete, že v rohu místnosti zbývá neskladná a těžká igelitka s vařičem, bombou a ešusem.  V tu chvíli začíná dilema, zda si vzít větší batoh nebo si zase zabalit tu pomačkanou paštiku, která s vámi pojede asi už na desátou dovolenou, ale nikdy na ní nedojde, protože si radši skočíte někam na normální jídlo do restaurace. Ve skutečnosti může být ale život jednodušší, než se zdá. Skvělou vychytávkou, na kterou nedáme na našich výletech dopustit, jsou  samoohřevné pytlíky Zipperbag od Adventure Menu, které váží pár deka, jsou na vícero použití a zvládnou během chvilky ohřát jídlo bez potřeby plynu, elektřiny či ohně.

Využití na všech frontách

Pro nás je tenhle vynález opravdu značka ideál. Můžeme si udělat jídlo na místech s krásnými výhledy, nemusíme řešit vítr, nadmořskou výšku ani tahat zbytečné a těžké vybavení. Vyplatí se i na výletech, na kterých za celý den nepotkáte žádnou restauraci. My jej ale využíváme i na dovolených, když nemáme čas moc vařit a nechceme s dětmi chodit pořád do restaurace. Má to atmosféru a s dětičkami je to jednodušší. AM pytlík je v kombinaci s hotovými jídly i super řešením dobrého jídla během letních měsíců – připravená jídla jsou bez konzervantů, nicméně trvanlivá a odolná proti vedru.

Víc než snadné a ještě k tomu rychlé

Do uzavíratelného pytlíku se vloží speciální samoohřevná kapsle, troška vody a uzavřený pytlík s jídlem nebo jinou uzavřenou nádobou (musí vydržet 100 stupňů). Vnější pytlík zavřete a čekáte na zázrak. Za moment se voda začne vařit (reakce na principu hašeného vápna) a za dvanáct minut je jídlo na stole. Jen pozor, ať se při otvírání neopaříte o páru – žádné strkání zvědavého nosu do pytlíku!!! ?

Pár postřehů a doporučení

  • Pytlík je vyroben z opravdu kvalitního materiálu – my už více než rok používáme stále jeden a pořád funguje.
  • Pytlíček od samoohřívací kapsle se dá použít jako odměrka na potřebné množství tekutiny.
  • Ohřátou vodu v pytlíku je možné využít i k dalším účelům. My v ní ohřívali dětskou přesnídávku (pečlivě uzavřenou). Nikdy vodu ale nepijte.
  • Co se týče jídla, můžete využít široké nabídky přímo od Adventure menu – moc dobré, bez konzervantů a mají zajímavou nabídku jídel včetně příloh. Další variantou je například Expres menu (tady doporučujeme zejména pytlíčky se 100 procenty masa). Případně můžete vyzkoušet kombinaci pytlíku s celou řadou dalších hotových jídel v cestovních uzavřených pytlících.
  • Samoohřev funguje i ve vysoké nadmořské výšce. Jídlo si ohřejete i uprostřed Himalájí, kde je řídký vzduch.
  • V krizových situacích, kdy jde o přežití, můžete použít k ohřevu jakoukoli tekutinu, včetně moči, ale s tím zatím zkušenosti nemáme 🙂
Facebookmail

2 komentáře u „Teplé jídlo na cestách – bez vařiče a elektřiny“

Napsat komentář