Kapsa na nošení dětí

Počasí přituhuje, ale to není důvod uklidit šátky a nosítka do skříně. Stačí malá vychytávka a déšť, vítr ani sníh vás nerozhodí. A to za pár korun.

Jednou z cestou, jak zajistit teplíčko pro děti i pro vás, jsou nosicí bundy a mikiny. Stanou se ozdobou vašeho šatníku, ale z hlediska praktičnosti a nákladů hodně pokulhávají za obyčejnou zateplenou kapsou.

Kapsa na nošení dětí stojí pár korun a má mnohem širší využití

  • Kapsa je lehoučká a skladná, takže může být stálou součástí vašeho batohu, kdyby náhodou začalo foukat nebo pršet.
  • Kapsu využijete pro všechny druhy úvazů, mimčo můžete snadno přikrýt, když ho nesete na bříšku i na zádech.
  • Bundy s všitou kapsou jsou často elegantní, ale při sportu se v nich hodně zpotíte. Výhodou kapsy je to, že vy sami můžete jít v tílku, termotričku, mikině .. a mimčo je v případě potřeby chráněné proti lehkému deštíku, větru i zimě. To se hodí třeba v horách, kdy vám je teplo, protože stoupáte, ale mimčo může ofouknout. A když začne být chladněji i vám, vezmete si rozepínací mikinu nebo bundu.
  • Kapsa je v univerzální velikosti – pro všechny velikosti miminek ale i všechny nosiče. Můžete si ji tedy půjčovat s manželem podle toho, kdo právě mimčo nese – to bundu si jen tak s někým nevyměníte.
  • Využijete ji k jakémukoliv oblečení, ve všech ročních obdobích. V zimě přidáváme šálu, aby zeshora na mimčo netáhlo a nesněžilo.
  • Kapsa poslouží i jako podložka pro přebalování v terénu, jako přikrývka do kočárku proti dešti, zimě a větru.

Kapsu můžete koupit ve specializovaných e-shopech nebo obchodech, kde prodávají pomůcky na nošení dětí. Ale nákupem můžete podpořit řadu maminek na mateřské dovolené, které je prodávají třeba na Fleru. Z hlediska materiálu doporučuji dvojkombinaci – kapsu složenou ze dvou vrstev. Horní je softshellová a používáme ji na jaře, v létě a na podzim proti dešti a větru. Spodní je z fleecu a slouží jako termo vložka v chladnějším počasí.

Střih na kapsu na nošení dětí

Pokud máte doma šicí stroj, můžete si kapsu i samy ušít. Není to vůbec nic složitého. Návod můžete najít třeba zde. Postup lze ještě zjednodušit, a to tím, že základem bude klasický obdélník. Kapuca není úplně potřeba, hlavička se schová i do základního tvaru kapsy. Naopak doporučuji udělat kapsu dvouvrstvou (fleecovou a softshellovou část) a to tak, že pro spojení využijete suchý zip.

Facebookmail

1 komentář u „Kapsa na nošení dětí“

Napsat komentář