Benátky s dětmi

Benátky jsou nádherné, romantické, jako stvořené pro zamilované procházky. Bohužel děti toto kouzlo ještě moc nedoceňují a než se jako rodiče stihnete zasnít, chytit za ruku nebo si dát rychlou pusu, řešíte, kde zase pobíhají, nad kterým kanálem balancují… Velkou romantiku tedy s dětmi nečekejte, ale prima den si tu společně určitě užít můžete. A třeba Vám k tomu pomůže naše desatero.

Vyrazte mimo karneval a ve vedlejší sezóně

V Benátkách nebudete nikdy sami, ale nemusíte se úplně mačkat v davu. Ušetříte si starosti s hledáním dětí a budete jim moc dát větší volnost.

Kočár nechte „doma“

I přesto, že většina chodníčků vypadá lépe než ve zbytku Itálie, každých snad 100 metrů narazíte na nějaký mostek a schody. My měli šátek a nosítko a byli jsme za to moc rádi.

Cesta do Benátek lodí

Chcete-li se vyhnout situaci, kdy přijdete o své nervy ještě před tím, než uvidíte první gondolu, nechte auto v Lido di Jesolo a do Benátek se vydejte lodí. Děti to bude bavit, je to levnější, zábavnější a během chvilky se ocitnete přímo v centru Benátek. Lodičky jezdí nonstop celý den.

Celodenní lítačka

Při nákupu lístku na lodičku doporučujeme volbu za 25 euro – celodenní lístek, který platí jak na spoj do Benátek a zpět, ale také na všechny místní lodičky drandící po Benátkách. Děti nebudou mít tolik bolavé nožičky, podíváte se do méně turistických oblastí a poznáte život Benátčanů i mimo mainstreamové oblasti.

Dejte přednost, běžným „obyčejným“ Benátkám

Je jasné, že chrám sv. Marka a grand kanál chce vidět každý, ale poté zkuste zahnout do uzounkých vedlejších uliček. Mají své kouzlo a zejména s dětmi si to tu užijete daleko víc než mezi houfy turistů. Potkáte unikátně malinkaté papírnictví, domácí potřeby, školu, coffee shopy s kávičkou na stojáka…

Navštivte ostrov Murano

Vedlejší ostrůvek, který stojí určitě za návštěvu. Podél kanálu ukrývá řadu romantických hospůdek, ve kterých si můžete dát jídlo bez davů turistů a s krásným výhledem přímo na vodu. A za lepší ceny než v centru.

Nespěchejte

Posaďte se ke kanálu a pozorujte běžný život Benátčanů. Přibližte dětem, jak tu funguje život na vodě. My potkali popeláře, záchranku, taxíky, policii..

Nezapomeňte na přístav

Dejte si čas na pozorování „lodiček“ na pobřeží. Občas tu proplují pěkní velikáni nebo luxusní jachty.

Vyčkejte do západu slunce

Ubytování v Benátkách je jednak drahé a druhak vzhledem k transportu a logistice zavazadel hodně komplikované. Nicméně vyplatí se počkat do západu slunce. Je to nádhera, která za to stojí.

Pozor na holuby

Chraňte své děti i sebe před nálety holubů. Viděli jsme nejednoho drzouna, který přiletěl a sebral dětem svačinku. Turisté je krmí a jsou hodně oprsklí.

Pokud máte rádi Itálii, určitě mrkněte i na naše další články:

Další tipy na cestování s dětmi, kolo s dětmi, turistiku s dětmi atd. najdete v naší knížce Akční rodiče od A do Z, která je k dispozici v tištěné i elektronické verzi.

Chvilka pohody u kanálu
« z 12 »

 

Facebookmail

3 komentáře u „Benátky s dětmi“

Napsat komentář