S mimčem do Vysokých Tater

Plánujete v létě dovolenou k sousedům? Nechte se inspirovat tipy od Lenky Fiuráškové, která tam byla na podzim s manželem a 14timěsíční dcerkou.

Zázemí si našli v Tatranské Lomnici. Počasí měli podzimní, teplota byla kolem 13 stupňů. Mimčo mělo zpravidla na sobě punčošky, teplé ponožky, softshellové kalhoty, termo tričko, softshellovou bundu, teplejší čepici a nákrčník. K dispozici měli kočárek a nosítko.

Den č. 1: Hernička na Skalnatém plese

Krátká 600 metrů dlouhá procházka kolem Skalnatého plesa spojená s pobytem v úžasné herničce pro děti, která je vybavená i řadou pytlů na odpočinek a vstup je zcela zdarma. Na Skalnaté pleso můžete vyjít z Tatranské Lomnice pěšky nebo můžete vyjet lanovkou – u malých dětí dejte pozor na problémy s rychlým nastoupáním nadmořské výšky (rady najdete v článku S dětmi na Sněžku – je to bezpečné?). Na procházku volte 15raději nosítko, terén není vhodný pro kočárky. Ze Skalnatého plesa můžete pokračovat lanovkou na Lomnický štít. Více informací o herničce najdete zde.

Den č. 2: Kočárkový výlet k Popradskému plesu

Jednoduchá trasa po vyasfaltované cestě vhodná i pro méně zdatné turisty. Pleso je krásné, cesta příjemná. Popis výletu a trasu najdete v naší databázi výletů.

Den č. 3: S kočárkem na Sliezský Dom

Trasa ideální pro kočárek – celou dobu vede po asfaltu. Ale počítejte s tím, že budete 7 kilometrů tlačit kočárek do kopce. Žádná rovinka. Každopádně ten pocit, když člověk dorazí nahoru, je parádní a výhled famózní. Krásná restaurace a ceny přijatelné. Trasa a bližší popis výletu najdete v databázi výletů.

Den č. 4: Stezka v korunách stromů

Bachlerova dolina nabízí nově otevřenou stezku v korunách stromů. Dostanete se sem pěšky po sjezdovce (cca 2 kilometry), nebo sedačkovou lanovkou. Nemáte-li závratě, stezka stojí určitě za návštěvu, nabízí krásné výhledy. Ale je třeba počítat s velkou poptávkou (Lenka s rodinou čekali na podzim ve všední den hodinu ve frontě na lístky, jejich kamarádka se tam o víkendu ani nedostala). Váháte-li, zda nosítko nebo kočárek, vezměte nosítko. Více informací najdete zde.

Facebookmail

Napsat komentář