Krásný projekt Českých drah, který vám zpříjemní výlet na západ od Prahy

Cyklohráček – speciální vláček, v jehož vagóncích najdete vedle běžných sedaček i bazének s kuličkami a klouzačkou, houpačku, spoustu stolních her a zábavy. Průvodčí vám nejen zkontroluje lístky, ale rozdá i rady, kam na výlet, hry a hezké dárky na památku. Milovníci vláčků se pak mohou kochat výhledem přímo do kabiny strojvedoucího. A za to všechno neplatíte ani korunu navíc – jen běžné jízdné.

Vlak jezdí vždy od března do října a to každou sobotu a neděli. Já vím, určitě si říkáte, že lepší načasování jsem si na tenhle tip najít nemohla. Kdo tu myšlenku udrží do jara, že? ? Ale hold jsme se o tom dozvěděli pozdě a jeli až úplně ten poslední možný víkend. Ale nebojte – zas tak mimo zpráva to není. 2. a 3. 12. 2017 totiž vyjíždí Mikulášský speciál. Má jinou trasu, platí se zde speciální jízdní, je otázkou je, kolik pojede lidí (když jsme vyrazili v říjnu my, jelo s námi ve vagonku do 10 dětí), ale zase bude mít parní lokomotivu, plánuje se ohňostroj a přijde i Mikuláš s čertem. Více informací najdete zde.

A kam vlastně klasickým (né tím mikulášským) vláčkem dojedete?

Cyklohráček jezdí z pražského hlavního nádraží až do Slaného a odpoledne se s ním pak můžete vrátit zpět. My vystoupili v Noutonicích, odkud jel autobus na Okoř (dá se jít i pěšky, ale turistická značka vede po silnici) . Na Okoři jsme si obešli hrad a vydali se směr Zájezd, kde se nachází pěkná, netradiční zoologická. Nejenže tu mají i velblouda a další zajímavá zvířátka, ale můžete za některými zvířátky přímo do ohrádek, což je něco pro dětičky (a samozřejmě i pro rodiče, protože celou dobu trnete, aby si nesedly do toho bláta plného bůhvíčeho) ? V Zájezdu se nachází hostinec, ale za nás žádný zázrak, spíše slané zklamání. Ze Zájezdu pak vede cesta po silnici do Buštěhradu. Ale provoz je tu minimální, tak to není tak hrozné. Z Buštěhradu pak jezdí bus na Zličín nebo do Dejvic. Celá trasa by se dala zvládnout se sportovním kočárkem, ale vzhledem k pár úsekům doporučujeme spíše nosítko nebo šátek.

Podrobný popis trasy naleznete v databázi výletů.

Facebookmail

Napsat komentář