Milé překvapení z pochodu Praha – Prčice

Radši vyrážíme na soukromé výletíky než na masové akce, ale měli jsme volný víkend, rosnička slibovala ideální počasí, a tak jsme si řekli, že se do těch Prčic spolu s dalšími 20 tisíci účastníky vydáme. A musím říct, že jsme byli moc mile překvapeni.

Trasa vede nádhernou krajinou, na střídačku po asfaltu a lesních cestách. Pro kočárky to ale není – minimálně ta naše z Týnce nad Sázavou. Co se týče vzdálenosti a místa startu, vybrat si ale můžete z mnoha tras. Jedna je dokonce určená přímo dětem a jedna pro vozíčkáře. Výhodou je, že kontroly jsou po 14 kilometrech, což akorát vyjde na krmení a přebalení, nicméně už po cestě byla řada příležitostí, kde si dát pauzičku.

I ta masovost nakonec docela šla. Možná to bylo díky tomu, že jsme si nevybrali úplně krátkou trasu (42 kilometrů) a vyráželi ze startu až mezi posledními. Předbíhali nás tak už jen běžci a rychlochodci, kteří si dali celou sedmdesátku až z Prahy. K našemu překvapení tak registrace, kontroly i občerstvení na trase byly bez větších front. Množství lidí rostlo až s blížícím se cílem, kdy se k nám napojovaly další větve. V cíli už to bylo s čekáním horší – hlavně na autobus zpátky.

Tipy a triky:

  • Pro cestu zpět doporučujeme zvolit variantu kyvadlové dopravy do Heřmaniček a pak speciálními vlaky do Prahy. Na přímé autobusy do Prahy je výrazně delší časový interval.
  • Nezapomeňte si trekové hůlky, pomohou.
  • Nezapomeňte náplasti na puchýře, zvláště pokud půjdete některou z delších tras.
  • Vhod může přijít i vazelína na prsty a vnitřní strany stehen
Facebookmail

Napsat komentář