Výlet za zvířátky do chlívku

Místo, kde děti poznají svět hospodářských zvířat a naše Terezka se naučila říkat máma 🙂

Já měla to štěstí, že jsem dětství trávila u babičky na vesnici. Ovečky, krávy, kozy, slepice, husy, krůty, kachny a další hospodářská zvířátka byla běžnou součástí našich prázdninových dní. Dnes je ale všechno jinak. Lidé na vesnicích upouštějí od chovu čehokoliv a nejen děti z měst se tak často učí poznávat kozy, ovce a jiná zvířátka z YouTube, knížek a televize.

Jednou z cest, jak dětem ukázat klasický statek a zvířátka přímo v chlívku, je Zoopark Radonice na okraji Prahy (směr Mladá Boleslav). Na nic si tu nehrají a k vidění tu jsou kromě klasických hospodářských zvířat i divoká prasata nebo typický skotský náhorní skot. Součástí je samozřejmě typický odér, a protože je jaro v plném proudu, u většiny zvířátek aktuálně uvidíte pobíhat i mláďátka. Naše Terezka si to užila i ve svých 8 měsících a cestou zpět si v autě začala broukat bebe a máma. Mno, popravdě jsem si tenhle moment představovala romantičtěji, než že ji k jejímu prvnímu „máma“ bude inspirovat intenzivní mečení místních koziček, ale i tak je to krásné ?

Jinak součástí je i pěkné pískoviště a dětské hřiště. Za 20 Kč je možné koupit slisovanou trávu a během prohlídky zvířátka krmit, což dělá z výletu pro děti ještě větší zážitek. Časově nám prohlídka s krmením zabrala cca hodinku, ale věřím, že starší děti tu budou chtít být i déle.

A pokud budete chtít výlet spojit i s krátkou procházkou, doporučuji nedalekou Vinořskou naučnou stezku (je tam pár kořenů a aktuálně trošku bahna, ale dá se projet i s kočárkem).

Více info najdete tu: http://www.zoopark-radonice.cz/.

 

Facebookmail

Napsat komentář