Dance4mom – tančíme s dětmi

S kočárkem denně nachodím v průměru přes deset kilometrů, ale luxus v podobě studiové hodiny jsem si neužila už víc než rok. O to větší to byl zážitek.


Na první pohled se Dance4mom zdá jako klasická studiovka, ale ve skutečnosti jde o roztomilý hybrid, neb každá účastnice má sebou malého prcka – včetně paní cvičitelky. Část se houpe v šátku nebo nosítku, ti větší lumpačí ve zbytku tělocvičny.

První část patří protahovačceposilování, druhá pak taneční sestavičce. Oproti běžnému aerobiku je ale Dance4mom pořádná show. Pořád se něco děje. Tu jedno dítko vypne hudbu, tu další křičí ze šátku, další kolem vás prosviští s kočárkem, další vykukuje z látkového tunelu, další pláče na žíněnce. No, na normální hodině by to bylo fiasko a alespoň já bych už v průběhu lekce utíkala rudá a omlouvající se všem ostatním pryč. Tady se ale všichni usmívají a hází po sobě chápavé pohledy.

Díky těmto zpestřením hodina krásně plyne a musím říct, že i to posilování docela utíká. I když na druhou stranu přiznávám, že vzít po víc než roce do ruky činky a dát si tři série výpadů s mimčem v šátku není vůbec sranda. ? Velkou výzvou (alespoň pro mě) je i druhá část. Soustředit se na jednoduchou choreografii a ještě se trefovat do hudby mi dává pěkně zabrat. Poprvé si vnitřně vážně přiznávám, že na tom výzkumu o úbytku šedé kůry mozkové po porodu asi něco opravdu bude. ?

Celkově ale musím říct, že je to sranda a je moc fajn se takhle protáhnout a udělat i něco pro sebe. A ono i pro ty naše ďáblíky. Ti větší se vyběhají a pohrajou si, ti menší se houpou v šátku. V tělocvičně není problém nakrmit, přebalit. Minule byla možnost vyzkoušet si různé šátky. Mno, prostě super koncept, který mě úplně nadchnul. Jen to vstávání. Nepatříme mezi ranní ptáčata a být na místě na 9:30 je pro nás trošku výzva. Ale stojí to za to.

Kdy a kde
My chodíme v úterý na Háje k Lucce Trubačové, ale termínů a lokalit je spousty po Praze i v jiných městech. Mrkněte sem (informace o místě a čase získáte kliknutím na příslušnou lokalitu na mapičce). Hodina stojí 130 Kč.

Facebookmail

Napsat komentář