Pohodový výlet z Rokytnice na Dvoračky

Výlet s příchutí borůvkových knedlíků okořeněných skvělými výhledy.

Ať jste v Rokytnici nad Jizerou na běžkách, sjezdovkách, na kole nebo pěšky, Dvoračky (1 040 m n. m.)  jsou vždy skvělým cílem pro děti i dospělé. Vede sem hned několik okruhů a vybere si určitě každý.

My se vydáváme z Rokytnice nad Jizerou podél Huťského potoka a Huťského vodopádu. Po chvíli už se na kopci v celé své kráse rýsuje nádherný výhled na Dvoračky. Zdají se být na dosah, ale je to ještě sakra fuška. Ale ta odměna v podobě výhledů a dobré bašty za to úsilí v táhlém kopci stojí. Zpět se pak vracíme prastarou Pašeráckou stezkou přes rozcestí Ručičky. Trasu, která má cca 12 km najdete v naší Databázi výletů nejen pro kočárky.

Cesta nahoru je ideální s dětmi v šátku nebo v krosničkách, protože v některých místech s kočárkem neprojedete. Cesta z Dvoraček přes rozcestí na Ručičky je pak už v pohodě sjízdná – v létě úplně bez problémů, v zimě za předpokladu, že máte kočárek, který zvládne sníh (cesta je ale široká, trasa je urolbovaná).

Po cestě si nenechte ujít dobroty na Dvoračkách. Další občerstvení najdete v podobě stylového kiosku na rozcestí Ručičky, kde se nachází i odpočinkový stoleček a pěkný přístřešek na zahřátí, sváču, přebalení nebo odpočinek.

Tipy a triky

  • Na Dvoračkách počítejte s menším zdržením. Jsou tu fronty, ale vyplatí se počkat. Místní borůvkové knedlíky a domácí housky nemají široko-daleko konkurenci. Vedle toho bude chvíli trvat, než se nabažíte všech těch skvělých výhledů a děti než se vyblbnou na houpačkách nebo na místním zasněženém svahu.
  • V zimě nezapomeňte pro děti a možná i pro sebe igelitku nebo skladný ježdík. Místní kopeček svádí k zimním radovánkám už na dálku.
  • V zimě dávejte cestou z Dvoraček pozor – trasa je i pro běžkaře a sjezdaře.
  • A má již tradiční rada na závěr – šetřete své klouby a nezapomeňte si hůlky.
Facebookmail

Napsat komentář