Šumavské gastrochoutky – už dlouho jsme se tak neoblizovali

Co si budeme povídat, výlety v přírodě jsou fajn, ale s vidinou dobrého dlabance v cíli se šlape ještě s větším nadšením. Mám pro vás pár tipů, v jakých šumavských podnicích určitě nešlápnete vedle.

Ski penzion Kvilda
Místo, které nejvíce rozmazlilo naše chuťové pohárky se nachází na samém konci Kvildy (hned u dolní části vleku, pár metrů od křižovatky, kde se odbočuje k pramenu Vltavy. Nenápadnou restauraci s nevýraznou cedulí u silnice člověk snadno mine, avšak jak už to bývá, kvalitní služby nepotřebují neonové poutače a televizní reklamu. Ski penzion je toho dokonalou ukázkou. Denní nabídka obsahuje jednu exkluzivní dobrotu za druhou. Speciality z divoké kachny, bažanta, steaky, burgery i tradiční českou kuchyni. My ochutnáváme telecí ossobuko (strýček Google mi poradil, že jde o milánskou specialitu z hovězího masa), soté s bažanta s černými jeřabinami a divokou kachnu s višňovou omáčkou. Jídla jsou famózní. Bohatá, s nápadem a už na pohled se vám sbíhají sliny. Obsluha je milá, ochotná a veselá – pan číšník nám dokonce chvilku vozil na zahrádce kočárek s plakající Terezkou, abychom se v klídku najedli. Ceny jsou vzhledem k nadstandardní kvalitě více než přívětivé. Jídla i s přílohou stojí kolem 160 Kč.

Pivovar Modrava
Další skvělé místo, kde jsme si dali do nosu a ocenili příjemné prostředí, je modravský pivovar Leyer. Mají tu velkou zahrádku, vaří vlastní pivko a jídla opět dobře vypadají i skvěle chutnají. My vyzkoušeli hovězí pupek z místní bio farmy a moc si pochutnali. Z piveček náš taťka vyhodnotil jako nejlepší místní dvanáctku. Cenově je restaurace dražší, ale vzhledem k lokalitě přímo na hlavní turistické trase je to ještě v normě. Jídla kolem 200, pivo za 40.

Pivovar a pekárna na Kvildě
Vyhlášené místo, které uspokojí svými dobrotami i ty nejnáročnější mlsné jazýčky a svým mokem i to nejnáročnější pivařské hrdlo. Návštěva místní pekárny a pivovaru je pro každého návštěvníka Kvildy nutné „must“. Je tu i příjemná zahrádka. Jen je potřeba počítat s tím, že v pivovaru nevaří a pekárna s kavárnou zavírá už ve čtyři.

Další, co jsme vyzkoušeli
Při výletu na pramen Vltavy jsme se stavili v restauraci Alpská vyhlídka v obci Bučiny. Je to moc krásné místo s nádhernou atmosférou a v rámci výletního okruhu jediné místo, kde si dát něco dobrého. Tomu odpovídají i mírně vyšší ceny (150 – 200 Kč za průměrná jídla). Ale prostředí je tu nádherné a při pohledu na rozsezenou Tatranku či gumovou housku se salámem, je to jasná volba.  Na Kvildě jsme ještě navštívili hotel Šumava Inn. Jídlo nebylo špatné, ale ani nijak zázračné, ceny spíše vyšší. Budete-li tedy na Kvildě, raději se zajděte najíst do Ski penzionu, nebudete litovat.

20160929_203015
Večeře ve Ski Penzionu Kvilda
Facebooktwittergoogle_plusmail

Napsat komentář